Fotópályázatot hirdet az Olympus Mintabolt

A Hónap Olympus Fotója” címmel indítja útjára a havonta megrendezésre kerülő pályázatát az Olympus Mintabolt. A témakörök szabadok, nincsenek megkötések, a résztvevők folyamatosan küldhetik be alkotásaikat, egyedüli megkötés, hogy havonta csak egy képpel lehet részt venni. Idézem a mintabolt felhívását:

oly_fotopalyazat_banner_490px_jpg

Az Olympus útjára indítja havonta megrendezésre kerülő, „A HÓNAP OLYMPUS FOTÓJA” című fotópályázatát. A pályázók folyamatosan küldhetik be alkotásaikat. Egy pályázó akár egyszerre több hónapban is indulhat a versenyen, de havonta csak egy képpel. A pályázaton részt vehet minden Magyarországon és határon túl élő amatőr és profi, Olympus felszereléssel rendelkező fotós. A meghirdetett pályázat elsődleges feladata, hogy minden Olympus felszereléssel rendelkező fotósok által készített művészi alkotásokat bemutassa és közvetítse a társadalom szélesebb rétegei felé.

Témakörök:

  • Szabadon választható, nincsenek megkötések.

Pályázati naptár:

  • A áprilisban útjára indított pályázat első leadási határideje: április 10.
  • A képek leadása, leadási ideje: minden hónap elseje és tizedike között történhet (a 10-e után beküldött képek már csak a következő hónapban kerülnek versenybe).
  • A képekre leadott like-okat a hónap 25-éig fogadjuk.
  • Eredményhirdetés: minden hónap 28-án (vagy ezt követő első munkanap)

Jelentkezés menete:

Küldd el e-mailben a foto@olympusmintabolt.hu-ra a pályázatra szánt képeket a következő adatokkal:

  • Pályázó neve:
  • Pályázó e-mail címe:
  • Pályázó telefonszáma:
  • A kép címe:

Technikai adatok:

  • A kép készítéséhez használt fényképezőgép és objektív:
  • Expozíciós adatok (rekesz, záridő, ISO érték):

Pályázati feltételek:

Egy szerző maximum egy alkotást küldhet be. A képek színvilágát a pályázóra bízzuk (fekete-fehér vagy színes). A fotókat legalább 3 megapixel méretben, JPEG formátumban kérjük beküldeni. Az e-mail-ben küldött képek terjedelme ne haladja meg a 5 MByte-ot. A képek file-nevében szerepeljen a szerző vezetékneve, keresztneve és a kép címe (példa: minta_alfred_havazas.jpg)

Zsűrizés menete:

A beérkezett képeket folyamatosan közöljük Facebook oldalunkon (www.facebook.com/olympusmintabolt), és itt az öt legtöbb like-ot kapott kép közül választja ki a szakmai zsűri a „A HÓNAP OLYMPUS FOTÓJÁT”. Minden év végén a havi nyertesek közül választja ki a jeles szakmai zsűri az év legjobb képét, amely külön díjazásban részesül. A díjak odaítéléséről minden esetben szakemberekből álló zsűri dönt.

Díjazás:

Minden hónapban a nyertes pályázók képei megjelennek az Olympus Mintaboltban egy kiemelt helyen A/3-asméretben, továbbá a honlapon és a közösségi oldalon. A HÓNAP OLYMPUS FOTÓJA készítője Olympus ajándék csomagot, egy éves Prémium Klub Tagságot, továbbá a díjazott képből egy (akár A2 méretű) nyomatot is kap, illetve az év végi első három helyezett értékes tárgynyereményben részesül.

Szerzői jogok:

Tekintettel arra, hogy a Pályázaton a kiírás feltételei alapján csak első felhasználásúnak minősülő fotók vehetnek részt, a pályázók tudomásul veszik, hogy szerzői jogdíj őket a Pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban nem illeti meg.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével, vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a beadó fotográfust(szerzőt) terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotókon ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával. A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi, vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja.

A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal és kiállítással kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használják, valamint a zsűrizés internetes közvetítése során azokat az oldalakon megjelenítsék.

A nyertesek és további díjazottak a Kiállításon részt vevő pályázók hozzájárulnak, hogy pályaműveiket a Pályázat kiírói ellenszolgáltatás nélkül felhasználhassák a www.olympusmintabolt.hu, a www.facebook.com/olympusmintabolt weboldalon, a Pályázattal kapcsolatos kommunikációban, valamint az Olympus Mintaboltban (1074 Budapest, Dohány u. 67.) kihelyezett tablón.

A pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti fájlt be kell mutatnia. A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szakmai zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, elfogadja az azonnali kizárás jogát.

A pályázó a regisztrációval vállalja, hogy a zsűrizés alapján eredményesnek ítélt munkájuk eredeti, nagyméretű nagyítás létrehozására alkalmas formátumát (eredeti digitális fájl megfelelő méretben) a kiállítás létrehozása érdekében, előzetes értesítés után a rendezőnek határidőre átadják. Jelen feltétel nem teljesítése a pályázatból történő kizárást vonja maga után.

A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez, és nevének a Pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

Nagy szeretettel várjuk a pályázatokat!
Szép fényeket!

Olympus Mintabolt csapata

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...