Vigyázz, hamisítják a Canon Speedlite 600EX vakukat!

Hihetetlen, hogy a távol-keleti másológyár mi mindent le nem másol! Most épp a Canon Speedlite vakuinak csúcsgépét, a Speedlite 600EX-RT modellt kezdték el hamisítani! A bejelentés már a canon.hu weboldalon is olvasható, idézem:

canonhamis1

„Bizonyítást nyert, hogy a piacon hamisított Speedlite 600EX-RT vakuk kerültek forgalomba. Tudomásunkra jutott, hogy ezeket a termékeket különféle online piaci weboldalakon árulják. Noha a hamisított termékeket nem a Canon tervezte és gyártotta, mégis a Canon logója és esetleg a Canon vagy harmadik felek más védjegyei láthatók rajtuk. A hamisított termékeket ráadásul nem a Canon által kifejlesztett biztonsági szabványoknak megfelelően gyártották és tesztelték, ezért nem is emelhetünk panaszt azok biztonságos működésére vonatkozóan, továbbá fennáll a veszélye, hogy a hamisított termékek olyan egyéb hatást válthatnak ki, mint a tűz és/vagy a füst.

Vásárlóink biztonsága számunkra a legfontosabb kérdés. Az eredeti Canon termékektől eltérően a hamisított termékek nem minden esetben felelnek meg a kormányzati és az ipari biztonsági szabványoknak. Eredeti Canon termék vásárlásához javasoljuk, hogy forduljon a Canon hivatalos viszonteladóihoz vagy közvetlenül a Canonhoz. Tájékoztatjuk, hogy a Canon nem vállal felelősséget a hamisított termékek használatából eredő működési hibákért, balesetekért vagy káresetekért.

Az is bizonyítást nyert, hogy az eredeti Canon Speedlite 600EX-RT vakukba épített rádióátviteles vezeték nélküli felvételi funkciót a hamisított termékek nem tartalmazzák. A funkció hiánya miatt a hamisított vaku teljesítménye az eredeti Canon Speedlite 600EX-RT vakuhoz képest korlátozott lehet.”

A problémára megoldás is született, azaz alábbi képek alapján mi magunk is könnyen eldönthetjük, hogy hamisítvánnyal állunk-e szemben egy esetleges vásárláskor:

canonhamis2

„A következő tippek segítséget nyújthatnak a hamisított Speedlite 600EX-RT vakuk azonosításához. Vegye figyelembe, hogy más hamisított termékek más vagy további eltéréseket mutathatnak az eredeti Canon termékekhez képest. Éppen ezért, amennyiben nem biztos benne, hogy eredeti Canon Speedlite 600EX-RT vakut használ-e, vegye fel a kapcsolatot a Canonnal az alábbi elérhetőségek egyikén.”

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...