95 millió objektívet gyártott eddig a Nikon

Tavaly novemberben ünnepelte a japán gyártó a 90 milliomodik legyártott Nikkor objektívet, erre most, nyolc hónappal később, újabb ötmillióval nőtt ez a szám.

Sajtóközlemény:

„A széles termékskála több mint 90 különböző típusú objektívet ölel fel; köztük cserélhető objektíveket a Nikon 1 cserélhető objektíves kompakt digitális fényképezőgépek kategóriájához, valamint lenyűgöző újdonságokat. A Nikon az év elején jelentette be az AF-S NIKKOR 300 mm f/4E PF ED VR rögzített gyújtótávolságú telefotó objektívet: ez volt az első PF-objektívelemet tartalmazó NIKKOR objektív, amely egyben a világ legkönnyebb objektívje a kategóriájában.2 A gyártási számokban elért mérföldkő teljesítéséhez két új, a kategóriájukban3 legkönnyebbnek számító professzionális szupertelefotó objektív is hozzájárult: az AF-S NIKKOR 500 mm f/4E FL ED VR és az AF-S NIKKOR 600 mm f/4E FL ED VR. A kiváló eredmény elérését a nagy teljesítményű és rendkívül kompakt formatervű AF-S DX NIKKOR 16-80 mm f/2.8-4E ED VR DX formátumú zoom objektív is segítette.

nikkor

A NIKKOR termékvonal természetesen felhasználja a Nikon legújabb fejlesztéseit, például a világhírű, rendkívül tartós nanokristály-bevonatot és a nagy teljesítményű rázkódáscsökkentő rendszert. A kiváló színeltérés-kompenzációs funkcióval rendelkező PF (Phase Fresnel) objektívelemeknek köszönhetően a NIKKOR objektívjei kisebbek és könnyebbek, miközben a fluorit objektívelemek kiváló színeltérés-kompenzációt nyújtanak, és kompaktabbá teszik a telefotó objektíveket. A fluorbevonat hatékonyan taszít többféle szennyezőanyagot, például a port, a sarat, a vizet, az olajat és a zsírt.

A NIKKOR-ról

A NIKKOR a Nikon fényképezőgép-objektívek márkaneve. A NIKKOR név úgy alakult ki, hogy hozzáadták az „R” betűt a „Nikko” szóhoz – a névadás idejében ez bevett gyakorlat volt a fényképezőgép-objektívek elnevezésében –, mely a Nippon Kogaku K.K. latin betűs rövidítése. Alapításakor ezt a nevet viselte a vállalat. A cserélhető objektíves fényképezőgépek számára készített objektívjeinek választéka jelenleg több mint 90 féle típust tartalmaz, például rendkívül nagy látószögű modelleket, szupertelefotó objektíveket, halszemoptikákat, zoom objektíveket, mikro objektíveket, a számos különféle alkalmazást támogató PC-E objektíveket, valamint 1 NIKKOR objektíveket a cserélhető objektíves kompakt digitális fényképezőgépek számára.”

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...