Vámpírvadászok figyelem! Itt a Canon ME20F-SH kamera ISO 4 000 000-s érzékenységgel!

Nem csalás, nem ámítás: a Canon legújabb, általános célú videokamera-kockája, a ME20F-SH akár ISO 4 millióra is képes. A készülék Canon EF (Cinema Lock) bajonettel van ellátva, így bármilyen EF és EF-S objektív rácsavarható. A fekete kocka lelke egy Full Frame CMOS képérzékelő, aminek felbontása csupán 2,26 megapixel. Az alacsony felbontás előnye, hogy az egyes pixelek hatalmasak (ötször akkorák, mint a 18 MP-es EOS 1Dx szenzorján találhatók), így nagyon sok foton befogására képesek. A magas érzékenységnek hála 0,0005 lux is elég ahhoz, hogy a kamerával értékelhető mozgóképet lehessen rögzíteni. A kis natív felbontásból következik, hogy az eszközzel legfeljebb Full HD (1920 x 1080 pixel) felbontású videók vehetők fel. Ezek képfrissítési frekvenciája 60, 50, 30, illetve 24 képkocka lehet másodpercenként (progresszív módban).

canon2

Mint a gyártó más, professzionális kameráiban, úgy a ME20F-SH-ban is elérhető a Canon Log és a Wide DR mód, amivel igen nagy dinamikatartomány érhető el. A kamerát felszerelték szürke- és infravörös fényszűrőkkel, melyeket ki lehet kapcsolni, ha épp nincs rá szükség. Csatlakozások terén is rendesen meg van spékelve a kamera: 3G/HD-SDI (csak kimenet), HDMI (csak kimenet), 2,5 mm aljzat, 8-tüskés RS-422 port, 3,5 mm jack, és GENLOCK csatlakozó található a hátoldalon.

canon3

A ME20F-SH vezérlőszoftverét microSD kártyáról betöltve lehet frissíteni, tehát a kártyafoglalat ne tévesszen meg senkit, a rögzítés nem ezekre a körömnyi kártyákra történik, hanem kizárólag külső felvevők közreműködésével valósítható meg. Aki kedvet kapott volna a Canon ME20F-SH-re, az decembertől meg is vásárolhatja potom 30 000 dolláros áron.

canon4

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...