Tudtad? A világ első MILC gépe 1992-ből származik!

Valószínűleg sokan úgy vélik, hogy a tükör nélküli rendszerkompaktok kora a Panasonic DMC-G1-gyel kezdődött még 2008-2009-ben, esetleg az Epson RD-1-gyel 2004-ben. Arra viszont nagyon kevesen gondolnak, hogy még az Epson gépe előtt is volt egy MILC, ami jóval (több mint egy évtizeddel) megelőzte korát. A Kodak DCS-200 High Speed Target Camera 1992-1993 körül született, tehát jó 22 évvel ezelőtt! Lelkét egy 1,54 MP-es (1524 x 1012 pixeles) CCD szenzor alkotta, a váz pedig Nikon F bajonettes objektíveket fogadott (elektronikus csatlakozói nem voltak a bajonettnek, tehát teljesen manuális módon működött a rekeszállítás és a fókusz is).

001_8259 (© R. Volmershausen)

Fotó forrása: digicammuseum.com (a fényképet Ron Volmershausen készítette)

A beépített 80 MB-os merevlemezre 50 kép fért; a zárszerkezet egy különleges, forgó zárból állt, ami különösen hosszú életűre lett tervezve. James McGarvey, aki a Kodak vezető mérnöke volt 1990-2004 között, következőket mondta a fényképezőgépről: „Ez az egyike volt azon kameráknak, amit a Disney World számára terveztünk. Célja az volt, hogy a szabadidőparkba látogatókat fotózzák vele például a hullámvasúton. A DCS-200-ban egy igen hosszú életű zárszerkezet volt; az expozíció vakuzással történt, szóval nem volt kritikus a rövid záridő. Egyetlen követelménynek kellett megfelelnie: működjön az idők végezetéig és még azon túl is. A kamerát a hullámvasút legdramatikusabb pontjára irányították, ahol a kocsik a leggyorsabban haladtak, az utasok pedig a legijedtebb arckifejezést vágták. Minden egyes kocsit lefotóztak, majd a menet végén monitorokon mutogatták a fotókat, amikből rendelni lehetett papírfotót.[…]

A digicammuseum.com oldalon rengeteg fotó található erről a fényképezőgépről. Fotók, amik vele készültek, pedig itt találhatóak! (Forrás: photorumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...