Tovább bővült a Sony Alpha 7 családja: bemutatkozott az A7S Mark II

A Sony ma mutatta be A7S Mark II típusú, kifejezetten filmkészítésre kihegyezett, 12 MP-es full frame szenzorral szerelt hibridjét, ami immár öttengelyes, szenzormozgatásos stabilizációs rendszerrel van felszerelve. Az óriási pixelek miatt a magas érzékenységi értékeket is különösen jól bírja a masina, azaz igen alacsony a zajszint még „stelláris” ISO számok mellett is. Az A7S Mark II örökli az A7R Mark II csendes zárszerkezetét és nagyszerű elektronikus keresőjét.

alpha_7s_ii_sony_09

A lényege az A7S-nek megmarad az A7S Mark II-ben is, hiszen ugyanaz a 12 MP-es, 36 x 24 mm méretű képérzékelő található benne, mint az elődmodellben. A fent említetteken kívül megújult azonban a készülékház, ami így komolyabb markolattal és kényelmesebben elérhető kioldóval szolgál. Persze, az autofókusz sem maradt a régiben, hiszen az A7S Mark II az A7R Mark II rendszerét örökölte; az elektronikus kereső 0,78-szoros nagyítású, és a lencsetagokat a Zeiss T* bevonattal látták el, aminek köszönhetően búcsút mondhatunk a becsillanásoknak és szellemképeknek.

alpha_7s_ii_sony_03

Az új fényképezőgép/kamera hibrid filmes témakörben is tud újat mutatni: immár nem kell külső felvevő a 4K felbontású (3840 x 2160 pixel) mozgóképekhez, hanem belsőleg, SDXC memóriakártyára is mehet a móka. Full HD-ban 100 kép/mp a csúcs (progresszív módban), profilként megjelent az S-Gamut3.Cine/S-Log3 és az S-Gamut3/S-Log3, melyekkel a dinamikaátfogás nyújtható. Kapunk még pontosabb zebrát, az elődmodellhez képest dupla sebességű követőfókuszt, és persze, az sem elhanyagolható, hogy az A7S Mark II USB csatlakozáson keresztül működés közben folyamatosan tölthető. A Sony A7S Mark II novembertől lesz megvásárolható, ára 3400 euró lesz.

alpha_7s_ii_sony_07 alpha_7s_ii_sony_08

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...