Novemberben új vezérlőszoftvert kapnak majd az Olympus OM-D E-M1 és az E-M5 Mark II

Ismét komoly funkciókkal és szolgáltatásokkal bővül majd az Olympus két csúcsgépe, az OM-D E-M1 és az OM-D E-M5 Mark II. Az E-M1 esetében ez már a 4.0 verziószámot viselő frissítés lesz, és a tulajok örülhetnek, hiszen alábbi képességeket kapják ajándékba a fejlesztőktől:

omdem1

  • Focus Stacking
    Lélegzetelállító makrók éles szélekkel és hatásos mélységélességgel – mindezt a mindössze egy kioldással nyolc felvételt készítő, majd a felvételeket összedolgozó funkció segítségével.
  • Még több felvételi sebesség
    Lejátszáskor – az autentikus mozi-élmény elérése érdekében – elmosódás-mentes videókat rögzíthetünk 24, 25, illetve 30fps felvételi sebességgel is.
  • Videofelvétel változtatható 5-tengelyes képstabilizátor-védelemmel
    Választható mechanikus, vázba épített képstabilizátor-használat, vagy egy másik mód, mely elektronikus IS támogatást is biztosít.
  • Movie Info kijelzés
    Videofelvétel közben az LCD kijelzőn a legfontosabb információk láthatók – például a hisztogram, szintmérők, hang szintek, illetve time code.
  • Halk üzemmód – elektronikus zár
    Váltás teljesen csendes elektronikus zár használatára videók felvételekor, illetve képek rögzítésekor olyan környezetben, ahol bármiféle zaj problémát okozhat.

De a körülbelül fél éve bejelentett OM-D E-M5 Mark II gazdái sem panaszkodhatnak, hiszen ők is részesülnek a jóból:

omdem5mk2

  • New Picture üzemmód
    Ez a speciális, színekkel dolgozó eszköz a videók szerkesztését végtelenül leegyszerűsíti.
  • Kép és hang szinkronizálás LS-100 PCM hangrögzítővel
    Tökéletes videó-hanganyagot hoz létre a gép és a külső mikrofon megfelelő szinkronizálásával.
  • Focus Bracketing
    Kevésbé erőteljes mélységélesség esetén igen hatékony funkció. Az automatikusan, kisebb fókusztávolság-eltérésekkel készített sorozat képei közül mi választhatjuk ki a legjobbat.

Pontos dátumot még nem jelölt meg a gyártó az új firmware-ek megjelenésére, de „valamikor” novemberben esedékes a letöltési linkek megjelenése. Úgyis szólok.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...