Kate Winslet letiltotta bőrének digitális simítását

Ilyet is ritkán látni: a színésznő, Kate Winslet, aki jelenleg a L’Oréal egyik reklámarca, a céggel kötött szerződésében kikötötte, hogy a Lancôme reklámokban mellőzzék arcának, bőrének retusálását. Az „E! News” magazinnak adott interjújában elmondta: „Úgy vélem, hogy felelősséggel tartozunk a nők fiatalabb generációi iránt.. Mindannyiunk felelőssége, hogy erős fiatal nőket neveljünk, ezért ezek a dolgok fontosak számomra.”. Mondandóját azzal folytatta, hogy reméli, ez az iniciatíva futótűzként terjed majd Hollywoodban, és hozzájárulhat ahhoz, hogy visszaterelje egy egészséges mederbe a fiatal nők önképét.

kate-winslet-photoshop-loreal-makeup

Több professzionális fotós azonban megjegyezte, hogy az elérhetetlennek tűnő nő-képet elsősorban a profi sminknek és a megfelelően beállított fényeknek tudhatjuk be, a digitális utómunkálatok, ahol – állítólag – csak apró finomításokat végeznek, második helyen állnak a sorban. Bár Kate Winslet hozzáállása becsülendő és követendő példa, azért ne felejtsük, hogy a vállalat, akivel a szerződést kötötte, a szépségipar egy tagja, s mint olyan, termékeivel nagymértékben befolyásolhatja a modellek megjelenését.

Azonban érdemes fejben tartani azt a tényállást, amit Peter House, az fstoppers.com egyik társírója olyan találóan fogalmazott meg az utómunkálatok mellett kiállva: „A való élet folyékony, mozog. Ha te és én egymással szemben állva beszélgetünk, akkor az agyam nem fókuszál, nem áll rá a pattanásaidra, a kis szarkalábakra a szemed körül, a sebhelyeidre, a kiálló hajszálaidra stb., hanem folyamatosan követem a mozgásodat, és az összhangra figyelek. Ha azonban ebből az egészből kiragadunk egy képet (fotó készül), és így lehetőségem adódik arra, hogy analizáljam, részekre bontsam a látottakat, akkor minden apróság fel fog tűnni. Ebben a kimerevített képkockában azonnal észrevehetem azokat a részleteket, amikről korábban tudomást se vettem. Azonnal észreveszem a kis gólyacsípést az arcodon, a felemás szemöldököd, az elvékonyodó hajszálaidat. A retusálás során ezektől az apró figyelemelterelő részletektől szabadulhatunk meg, és így ismét az egyén szépsége kerülhet előtérbe.”. (Forrás: fstoppers.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...