A Canon Selphy elhasznált kazettáiból elő lehet hívni a kinyomtatott fotókat!

Remek kis dobozkák a Canon Selphy fotónyomtatói: a papírt betolod, a kazettát benyomod és már mehet is a móka; egyes példányokban már WiFi modul is van, tehát vezeték nélkül is kinyomtathatod a legjobban sikerült fényképeket (feltéve, persze, ha a fotómasinád is WiFi-s). Nekem is van ilyen nyomorgóm, már ezeregy képet kinyomtattam vele, s az elhasznált „festékes” kazettákat meg szépen kidobtam a kukába. Soha nem hittem volna, hogy a már kinyomtatott fotóknak más, egy vadidegen is örülhet majd, ugyanis az elhasznált kazettákból kinyerhetőek féltett képeink!

selphyprinter slephykazetta

Florin Kiritescu, egy román esküvőfotós a véletlennek köszönhetően bukkant rá erre a lehetőségre. Miután kinyomtatta Canon Selphy CP720-as nyomtatóján a legszebb fényképeket, és kifogyott a három plusz egy menetes kazetta, arra gondolt, kinyitja, és megnézi, mi van belül. Az avatatlan szem csak színes fóliákat lát, de Kiritescu gyanút fogott, ezért úgy döntött, egy vaku fénye és a fényképezőgép közé helyezve lefényképezi, kvázi beszkenneli az egyik fóliát. Alábbi képet kapta:

 IMG_363iscan

A lefotózott kép így néz ki

IMG_3633invert

Invertálás után

blackandwhite

Fekete-fehérré alakítva némi csinosítgatás után

Amennyiben egy képszerkesztő szoftverben invertáljuk a lefotózott képet, máris megkapjuk a „pozitívot”, amit egy fekete-fehérré alakítás, és pár képkorrekciós lépés után akár ismét ki is nyomtathatnánk. Szóval, aki gyakran nyomtat akár pikáns tartalmú fotót a Selphy-ével, az inkább semmisítse meg a kiürült kazettát, nehogy egy idegen is „élvezhesse” a másnak szánt képeket! (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...