Nikon pletykák a hétvégére: első képek a D5-ről, új 18-55 mm-es obi érkezik – frissítve!

Frissítés: Még több kiszivárgott kémfotó érkezett a Nikon D5-ről, melyeken már a fényképezőgép hátoldalát és tetőlemezét is láthatjuk. Az elülső három funkció gomb sincs már takarásban. Itt vannak a képek: nikonrumors.com

A nikonrumors.com szerkesztőjének mozgalmas hétvégéje van, ugyanis megjelentek ez első kémfotók a Nikon legújabb zászlóshajójáról, a D5-ről. A képek mellett műszaki specifikációkat is olvashatunk; a DX vonal sem marad újdonság nélkül, ám itt most be kell érnünk egy új, 18-55 milliméteres kitobjektívvel. Ez a hír bár nem tűnik hajszakasztónak, azért érdemes odafigyelni a részletekre is: az új kitobihoz új gép is társul majd!

Nikon-Nikkor-lenses

No, de jöjjön végre a lényeg, amire sokan vártak már: nyakunkon a D5 bejelentése! Olyannyira közel lehet már a hivatalos bemutató, hogy már sajognak a csontjaim 🙂 Az első kémfotók is a nikonrumors.com pletykalapon jelentek meg, ezeket lentebb is láthatjátok. Pár műszaki infó a géphez:

  • 20 MP-es full frame szenzor
  • Új AF modul 153 AF mezővel
  • ISO 102 400-ig menő alapérzékenység (ami kiterjeszthető lesz felfelé is)
  • 15 kép/mp sorozatfelvételi sebesség
  • 4K videó
  • A váz külseje hasonló lesz a D4s-éhez, de a gombok elhelyezésében lehetnek eltérések (lásd lentebb)

d5a

d5b

d5c

No, a kezelőfelület különbségei: a D5-nek a tetőlemezén a „MODE” helyére az „ISO” kerül, a videofelvételt indító gomb pedig átkerül legbelülre, a kioldó mellé. A D5 felirat fölött látható lyukacskák a mikrofon nyílásai. A markolatnál – a bajonett és a markolat között – kettő helyett három funkciógomb lesz található. Valószínűleg lesznek még eltérések, de a kémfotók alapján egyelőre csak ennyire lehet következtetni. (Forrás: nikonrumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...