A Nikon D5-re szabott memóriakártyákat mutatott be a Sony

Lassan már nem csak a szenzorok, hanem a memóriakártyák is a Sony boszorkánykonyhájából érkeznek a Nikon gépekbe.. Oké, viccet félretéve, a két japán cég között most nem egy újabb közös munkafázisról van szó, hanem arról, hogy a Sony olyan SDXC és XQD memóriakártyákról libbentette le a fátylat, amik kifejezetten jól szerepelhetnek majd a Nikon legújabb csúcs dSLR vázaiban, a D5-ben és a D500-ban.

sonycard

„Az új XQD-M sorozat mellett bemutatkozik a Sony XQD-G kártyacsaládja, aminek tagjai képesek a legújabb csúcskategóriás fényképezőgépek – mint amilyen például a Nikon D5 – nagysebességű adatfolyamát is problémamentesen rögzíteni, álljon az akár egy 200 képes, gyors sorozatból.[…]”

Az új memóriakártyákhoz új olvasókat is kínál a gyártó, amivel fényképezőgépen kívül is kihasználható az SDXC SF-M típusú kártyák, 260 MB/mp olvasási és 100 MB/mp írási sebessége. Az SF-M sorozat tagjai támogatják az UHS-II szabványt, s mindemellett extrém megbízhatósággal szolgálják a profi fotósokat. A Sony újdonságai porállóak, jól viselik a röntgen sugarakat, nem romlanak el az antisztatikus töltéstől sem, de mágneses behatásra sem felejtik el a rájuk bízott adatokat. A véletlenül törölt fájlok megmentésére is kínál megoldást a Sony: töltsük le a File Rescue Software alkalmazást, ami felismeri és helyrehozza az összes JPEG, RAW, MOV és 4K-s XAVC-S fájlokat.

Sony_card-700x352

A Sony XQD-G termékek 400 MB/mp-es olvasási és 350 MB/mp-es írási sebességet kínálnak, ami azért – valljuk be – még a D5-D500-as páros adatátviteli sebességén is bőven túltesz. Az új memóriakártyák, melyek 32, 64, 128 GB-os kapacitással lesznek kaphatóak, teljes műszaki leírása megtalálható a Sony idevágó weboldalán, itt. Árakról egyelőre nem esett szó, de prémium sebességhez valószínűleg prémium árak fognak társulni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...