Fontosabb rövidhírek a reggeli kávé mellé

Elindult a fujiaddict.com weboldal! Aki kíváncsi a gyártó termékeivel (és magával a gyártóval) kapcsolatos háttér-információkra, az ne hagyja ki a nem rég elindított fujiaddict.com oldalt. Remélhetőleg ez az új blog hasznosabb és olvasmányosabb lesz, mint a kissé kaotikus, reklámokkal és egysoros „kihagyhatatlan ajánlatokkal” az olvashatatlanságig teleszórt fujirumors.com.

fujiaddict

A Fuji X-Pro2 és a Nikon D500 csúszik, azaz a két fényképezőgép később kerül a boltokba, mint azt a gyártók eredetileg szerették volna. A Fuji esetén a csúszás miatt márciusban várható a megjelenés (egyes források szerint a firmware még nincs végleges állapotban, itt-ott apró hibák tarkítják), míg a Nikon rajongói április végéig lesznek kénytelenek várakozni. Bár, amennyit a D300S után várni kellett az utódmodellre, ez a pár hét plusz már guggolva is kibírható. A Nikon „a gép iránti komoly érdeklődést” adja meg okként, tehát nem tudott eddig elegendő mennyiséget legyártani a vázból (és nyilván egyszerre szeretnék megszórni a világot a masinájukkal).

nikonlate

Az Olympus új firmware-t adott ki tegnap az OM-D E-M1 és az OM-D E-M5 Mark II fényképezőgépeihez. Az E-M1 esetében a 4.1-es vezérlőszoftvernek köszönhetően egyrészt a képstabilizátor működése lett megbízhatóbb, másrészt kijavították azt a hibát, melynek okán a külső vaku nem villant el RC módban. Az E-M5 Mark II-nél egyedül a képstabilizátor „stabilitását” fokozták. Mindkét készülékhez az Olympus Digital Camer Updater szoftveren keresztül érhető el (elsősorban) a frissítés.

o_front

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...