40-szeres átfogású optikát kapott a Canon SX720 HS zsebgép

Noha a kompakt fényképezőgépek piaca haldoklik, két kategória még igen életképesnek bizonyul: az egyik a csúcskompaktok családja, míg a másik a szuper-mega-gigazoomok halmaza. Ez utóbbiba sorolható a Canon legújabb zsebgépe, az SX720 HS, amely 40-szeres átfogású lencserendszerrel lett felvértezve.

sx720hs1

A PowerShot SX720 HS immár ekvivalens 24 mm-ről indul, az optika másik vége pedig ekvivalens 960 mm-t kínál. A kezdő F-értékek nem túl impozánsak (F3.3-6.9), de valamit valamiért elven itt a fényerőt kellett beáldozni a méret oltárán. A készülék lelke egy 20 MP-es 1/2,3”-os BSI CMOS szenzor, aminek jeleit a DiG!C 6 képfeldolgozó processzor alakítja fényképekké.

sx720hs2

Az újonc nagyobb, jobban megfogható markolatot és egy nagyobb kapacitású akkumulátort kapott, amivel immár 250 fotó lőhető a CIPA mérései szerint (sőt, energiatakarékos módban akár 355 felvétel is készülhet). A hátoldalon egy 3”-os, rögzített TFT LCD található,a minek 922 000 pixel a felbontása. Említésre méltó újításai a gépnek például a „Canon Zoom Framing Assist” rendszer, amivel automatikusan követhető portréalanyunk (a készülék automatikusan zoomol és fókuszál a beállított személyre mozgás közben), valamint a „Story Highlight” funkció, amivel a fényképezőgép akár egy egésznapos fotózás álló- és mozgóképeiből állít össze önállóan egy klipet zenével és effektekkel.

sx720hs3

A Canon PowerShot SX720 HS legfeljebb 1920 x 1080 pixel felbontású videók rögzítésére képes, ám a képfrissítési frekvencia akár 60 kép/mp is lehet. A fotómasina márciustól lesz megvásárolható 380 dolláros áron.

Sajtóközlemény

A Canon bemutatta eddigi legvékonyabb és legnagyobb teljesítményű szuperzoom kompakt fényképezőgépét, a Powershot SX720 HS-t. A PowerShot SX-sorozat új tagjában egy 20,3 MP-es CMOS érzékelő és a DIGIC 6 processzor képességeit ötvözik a Canon HS rendszerének működtetéséhez. A HS alkalmazásával remek minőségű állóképeket, és Full HD felbontású videókat lehet rögzíteni akár kedvezőtlen fényviszonyok között is. A technológia révén az SX720 HS tökéletes útitárs, városi sétákhoz, naplemetéhez, vagy bármilyen szabadidős programhoz.

Óriási zoom, szuper képminőség
Az SX720 HS váza mindössze 35,6 milliméter keskeny, így kényelmesen magunkkal vihetjük bárhová. A fényképezőgép 40-szeres optikai zoomja a 24mm-es nagylátószögtől a 960mm-es szuperzoomig óriási szabadságot ad a képek megkomponálásához. Ha valakinek ez se lenne elég, akkor a ZoomPlus funkcióval egészen 80-szoros nagyításig is el lehet menni.

Az Advanced Zoom Framing Assist funkció a zoom automatikus állításával abban segít, hogy egy nagyobb baráti társaság egyetlen tagja se maradjon le a képekől, illetve ne legyen feleslegesen nagy tér körülöttük ha erre nincs szükség. Az MF Peaking funkció manuális beállítási lehetőségei a megfelelő pontokra való fókuszálást biztosítják a fotók és a videók esetében egyaránt.

Videózás Full HD-ban 60 képocka / másodperc sebességgel
A Canon Powershot SX720 HS dinamikus képstabilizátora öt tengelyen korrigálja a fényképezőgép rázkódását, így remegéstől mentes, Full HD felbontású videofelvételeket lehet készíteni vele akár mozgás közben is. A képstabilizátor természetesen az éles állóképek rögzítésében is segít.

A Canon új kompakt gépe a nagyfelbontású videókat akár 60 képkocka/másodperces rögzítési rátával, az eszközök többségével kompatibilis MP4 formátumban tudja rögzíteni. A Short Clip Movie funkcióval négy, öt vagy hat másodperces videók készíthetők különféle effektusokkal: például lassítással vagy gyorsítással.

Kreatív rögzítés, azonnali megosztás
A Creative Shot Mode használata esetén minden állóképből automatikusan öt különböző verziót ment el az SX720 HS a memóriakártyára, amelyeken különféle szűrőket és effektusokat alkalmaz.

A Story Highlights nevű üzemmódban rövid történeteket, például egy kirándulást vagy családi ünnep történeteit lehet egy rövid klippé összeállítani – a feladatot a fényképezőgép magától elvégzi, utólagos szerkesztésre egyáltalán nincs szükség.

A beépített NFC és a Wi-Fi funkcióknak köszönhetően egyszerűen megoszthatók az utazás közben készített fotók és videók okostelefonon, táblagépen, vagy a Canon saját, Connect Station CS100-as dokkolóján keresztül. Az archiválás folyamata is egyszerű az új géppel, mivel az Image Sync a Canon irista képtárhelye mellett támogatja az összes ismert felhőtárhelyre való feltöltést is.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...