A Ricoh bejelentette WG-M2 jelű kalandkameráját

Tegnap még pont azon elmélkedtem, hogy vajon mi lehet ez az első ránézésre igen furcsa külsejű kütyü, amiről aztán végül csak kiderült, hogy egy strapabíró kamera, amit a Ricoh a kalandkamerák piacán küld csatába. Nos, a WG-M2 a WG-M1 frissített kiadása, ami nagyjából annyiban tér el az elődmodelltől, hogy már 4K felbontású videók is felvehetők vele (30 kép/mp-es képfrissítéssel). 19,8 méteres mélységig vízálló (a WG-M1 csak 9,8 méterig volt az), 40%-kal kisebb és könnyebb elődjénél. A kis kamera egészen -10°C-ig bírja szuflával, és legfeljebb 2 méteres magasságból ejthető pofára arcra anélkül, hogy baja esne.

wgm2a

A Ricoh WG-M2 optikája 204 fokos látómezővel rendelkezik, így elég sok tartalom belefér a felvételbe. A 4K felbontás mellett választható a Full HD (60p), vagy a HD (120p) képméret is. Állóképeket 8 MP-es felbontásban rögzít a kamera, melyeket a 1,5”-os kijelzőn nézhetünk vissza. Újdonság még a start/stop kontroll, ahol a készülék rezgéssel jelzi, ha elindult vagy leállt a felvétel.

wgm2b

A Ricoh WG-M2-höz számtalan kiegészítőt kínál már a gyártó, de maga a készülék április végén kerül a boltokba 300 dolláros áron. Itthon a Fotoplus Kft. szaküzleteiben lesz majd megtalálható – forintosított árat egyelőre nem tudok.

wgm2c

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...