A Samsung Dual Pixel technológiára épülő, okostelefonokba való képérzékelőt fejlesztett

Pár napja számolt be arról a dpreview.com szaklap, hogy a Samsung házon belül fejlesztett ki egy olyan 12 MP-es képérzékelőt, aminek pixelei 1,4 mikronosak, és a szenzor a teljes felületén fázisérzékeléses, a Dual Pixel technológiára építő élességállítást kínál. A Samsung fejlesztése kísértetiesen hasonlít – már a paraméterek alapján – a Sony IMX260 jelű lapkájára, ami jelenleg a koreaiak Galaxy S7 és S7 Edge okostelefonjainak kameramoduljaiban is megtalálható. Kérdés tehát, hogy a jövőben a Samsung leváltja, vagy esetleg párhuzamosan futatja majd saját érzékelőit csúcskategóriás telefonjaiban.

samsungsensor

Ben K. Hur, a Samsung egyik vezetője következőket mondta fejlesztésükről: „A 12 millió pixellel, melyek egyszerre PDAF autofókusz érzékelőként is szolgálnak, immár okostelefonokban is elérhető a professzionális teljesítményű AF. A felhasználók így a fényviszonyoktól függetlenül képesek lesznek arra, hogy megörökítsék okostelefonjukkal életük értékes pillanatait.

A Dual Pixel technológia lényege, hogy minden egyes pixel bal és jobb fele alatt egy-egy fotodióda található, amik a fotonokat a fázisérzékeléses AF számára mérhető feszültséggé alakítják. Azzal, hogy minden egyes pixel (és nem csupán egy pár) így épül fel, a Samsung szakemberei azt ígérik, hogy sokkal gyorsabb és pontosabb lehet az élességállítás – főleg előnytelen fényviszonyok közepette. Az új szenzor a gyártó ISOCELL technológiáját is tartalmazza. Ez utóbbinak köszönhetően alacsonyabb a pixelek közti kúszóáram mértéke, így a képek zajszintje is csökken. (Forrás: connect.dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...