Ez lehet a profi fotósok rémálma: Snappr a fényképészet Ubere?

A tengerentúlon a taxisoknak már egy ideje – ha tetszik, ha nem – együtt kell élniük az Uberrel. Most azonban – úgy tűnik – egy újabb iparág féltheti a napi betevőjét: a Snappr rendkívül kedvező árakon kínál fotós szolgáltatásokat, így az önálló profi fényképészek felköthetik a gatyájukat. „Egyszerű, alacsony fix árak” – hirdeti magát az ausztrál illetőségű Snappr, ahol már 59 ausztrál dollárért házhoz megy a fotós.

snappr

Négy árkategória közül választhatunk: 59 AUD-ért például 30 percnyi fotózást, 5 db nagyfelbontású, utómunkálatokon is átesett fényképet kap a megrendelő. Ennél a kategóriánál mondjuk minden további nagyfelbontású képért 15 ausztrál dollárt kell fizetni; óránként pedig legfeljebb 60 felvétel készülhet. A Snappr egyik korábbi fotósa, Hugo Lopes szerint a szolgáltatás terjedésével egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy profi fotóst alkalmazzanak (a Snappr „igazi” szakemberekkel szerződik), tehát nem biztos, hogy rosszul jár az iparág (a sok fillér többre megy, mint egy-két forint elve). A Snappr által tehát a szakma nagyjai is nyithatnak „lefelé”, így olyan klientúrát érhetnek el, mint korábban soha. Ez persze visszafelé is érvényes, a Snappr-en keresztül megismert profikat más, nagyobb kaliberű, a Snappr hatáskörén kívül eső megbízásokkal is megtalálhatják a kliensek.

snappr1

Az, hogy a Snappr tényleg veszélyezteti-e a profi fényképészeket, majd csak a jövőben fog kiderülni. Egyelőre esküvőfotósoknak nem kell tartaniuk ettől a szolgáltatástól, hiszen elsősorban olyanok veszik igénybe, akik például a Tinder profiljukhoz szeretnének egy „épkézláb” portréfotót magukról. A Snappr (egyelőre?) kizárólag Ausztráliában érhető el. (Forrás: digitalrev.com)

snappr

A rendelés menete is roppant egyszerű

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...