A Panasonic bemutatta a DMC-G80 típusú fényképezőgépet

Továbbra is 16 MP-es CMOS szenzor található abban a fényképezőgépben, amely a márka korábbi, DMC-G7 típusú modellét váltja. A Panasonic DMC-G80 (egyes területeken DMC-G85 jelöléssel szerepel) legfontosabb újdonságai az időjárásálló kivitel, a növelt teljesítményű képstabilizációs rendszer, illetve a nagyobb elektronikus kereső, de említést érdemel még az, hogy a szenzor elől elhagyták az aluláteresztő szűrőt (csakúgy, mint a GX80-nál), így valamivel nagyobb részletességű fényképekkel és videókkal számolhatunk.

g80a

A dSLR vázakra hasonlító fényképezőgép UHS-II kompatibilis SD/SDHC/SDXC memóriakártyákkal bővíthető; újdonság a Panasonic e kategóriájában, hogy a memóriakártyát immár nem az akkumulátor mellé, hanem a markolat oldalában kialakított nyílásba kell helyezni (mint a GH gépcsalád tagjainál). A G80-ban már a Panasonic Dual IS 2 képstabilizációs rendszere található, amely 5-tengely mentén hivatott kompenzálni a bemozdulásokat.

g80b

A DMC-G80-nal akár 4K felbontású videókat is felvehetünk, melyek UHD (3840 x 2160 pixel) formátumúak, 30 kép/mp frekvenciájúak, és 100 Mbps adatsűrűségűek lehetnek. A váz hátoldalán található érintőképernyő kihajtható és elforgatható. Ennek képátlója 3”, felbontása 1,04 millió képpont. Amint azt a kor szelleme elvárja, a G80-nak is van beépített WiFi modulja; az AF rendszer a DFD technológián alapul. A készülék új, elektromágneses mechanikus zárrendszere 1/4000-60 mp közti záridőkre képes; aki rövidebb expozíciós időt szeretne választani, annak az elektronikus zárhoz kell folyamodnia, amellyel egészen 1/16 000 mp-re is le lehet menni.

g80c

A 0,74x-es nagyítású EVF felbontása 2,36 millió képpont, képfedése 100%-os. A már említett, AA szűrő nélküli CMOS szenzor ISO 200-25600 közti érzékenységre képes natívan, ám akár ISO 100-ra is ki lehet terjeszteni szoftveresen az érzékenységet. A Panasonic DMC-G80 900 dolláros áron kerül a boltokba, a kiegészítők között először szerepel ebben a kategóriában a portrémarkolat!

g80d

Sajtóközlemény

A Panasonic a mai napon mutatja be a nagy teljesítményű, cserélhető objektíves DSLM termékcsalád legújabb tagját, a LUMIX DMC-G80 fényképezőgépet. A LUMIX DMC-G80 fejlett technológiák egész sorát és számos praktikus funkciót egyesít egy kompakt, tartós és kifejezetten kültéri használatra tervezett készülékben.

Kristálytiszta kép minden felvételnél

Az új LUMIX DMC-G80 a legújabb képstabilizáló rendszerrel, 5-tengelyes, Dual I.S. 2 képstabilizátorral rendelkezik. Az új giroszenzor technológiával kiegészülve az optikai (O.I.S. – 2 tengelyes) és a vázba épített (B.I.S. – 5 tengelyes) képstabilizátor egymással tökéletes összhangban és elképesztő pontossággal látják el a feladatukat. Az elmosódás lehetőségének még nagyobb fokú kizárásával a fényképek és videók a kéz remegése vagy a terepen való haladás okozta rezgések ellenére gyönyörűek és élesek maradnak.

g80e

A LUMIX DMC-G80 elemzi a képfelvételi viszonyokat, köztük a gyújtótávolságot is, így az új Dual I.S. 2 képstabilizátor rendszer akár 5 léptékkel kisebb zársebességet is lehetővé tesz . A felhasználók elmosódásmentes fényképet/videót készíthetnek nagylátószöggel és teleobjektívvel egyaránt, sőt még akár gyengén megvilágított környezetben vagy egy kézzel történő fotózás esetén is.

A nem kívánt rezgés még nagyobb mértékű csökkentése érdekében a LUMIX DMC-G80 zárszerkezete elektromágneses rendszerű. A blende mozgása okozta rezgés rendkívül alacsony szintre csökken és a zárszerkezet okozta zaj is elenyészővé válik. Az előlapon a tiszta magnézium alkalmazásának köszönhetően a zárat érő rezgés a DMC-G80-at megelőző G7/G70 modellekkel összehasonlítva közel 90 százalékkal alacsonyabb.

Teljesítmény a legjobb minőség szolgálatában

A 16 megapixeles, aluláteresztő szűrő nélküli digitális Live MOS érzékelő és az új Venus Engine processzor kombinációja élénk, nagy felbontású és elképesztő részletességű élethű kép rögzítését teszi lehetővé, amely nagy kontraszt mellett lélegzetelállító pontossággal adja vissza a színeket, valamint akár ISO 25600 magas érzékenységű felvételt is eredményez.

A DMC-G80 érzékelőjéből az aluláteresztő szűrő kihagyásával a fényképezőgép felbontásküszöbe közel 10 százalékkal javult . A Venus Engine eközben kiválóan adja vissza az olyan képek élénk, erős színeit, mint például a tiszta égbolt, amit a színárnyalat, színtelítettség és fényerő szétválasztásával és külön finomhangolásával éri el. Ezeknek a fejlett finomhangolási funkcióknak köszönhetően a LUMIX G80 modellel a felhasználók a fotózási stílusban előre meghatározott kontrasztot, élességet, színtelítettséget és zajcsökkentési beállítást választhatnak ki a környezettől és a fotózási stílustól függően.

g80f

A Panasonic LUMIX G kamerái nem csupán az állóképek, hanem a kiváló 4K technológiával készített videófelvételek minőségével is elismerésre tettek szert. A LUMIX DMC-G80 hihetetlenül tiszta, nagy felbontású QFHD 4K videóképet rögzít 3840×2160 méretben MP4 formátumban 25p/30p (50 Hz) vagy 24p beállítás, valamint full-HD 1920 x 1080 felbontású képet vesz fel AVCHD Progressive vagy MP4 (MPEG-4 / H.264) formátumban 50p/60p (50 Hz) beállítás esetén, a felvétel teljes időtartamát végigkísérő, praktikus AF-funkcióval.

Örökítse meg a felejthetetlen pillanatokat

A LUMIX DMC-G80 egyedülálló 4K videórögzítési képességének köszönhetően a 4K Photo funkcióval a fotós 8 megapixeles állóképeket készíthet 30 fps sebességgel, nagy precizitással, így a megismételhetetlen pillanatok állóképpel is megörökíthetők.

A LUMIX DMC-G80 modell három páratlan 4K Photo funkcióval rendelkezik: 4K Burst Shooting, 4K Burst (Start/Stop) és 4K Pre-burst. Ezekkel a funkciókkal a fotósok a rögzített 4K videóanyagból pontosan azt a képkockát vághatják ki, amelyik a tökéletes pillanatot rögzítette. A 4K Photo mellett a DMC-G80 Contrast AF funkciója legfeljebb 240 fps sebességű digitális jeltovábbítás révén gyorsabb és precízebb fókuszálást tesz lehetővé. A LUMIX DMC-G80 fényképezőgép Contrast AF rendszerét a Panasonic DFD (Depth From Defocus) élesítő technológiával ötvözte, amellyel még rövidebb fókuszálási idő érhető el.

Ha a fókusz nem pont olyan, mint amilyet a felhasználó az exponálógomb lenyomásakor szeretett volna, akkor a LUMIX DMC-G80 utófókusz funkciója segítségével a felhasználók a képrögzítést követően is kiválaszthatják a kívánt fókuszt. Ez a funkció olyan helyzetekben hasznos, mint például a makrofényképezés, ahol pontos fókuszálásra van szükség. A kamera emellett új fókuszhalmozási funkciót is kínál. Bizonyos fókuszterületek esetén a makrofényképezés meglehetősen nehéz feladat, ezért a fókuszhalmozási funkcióval a fotós több felvételt is készíthet ugyanarról a területről, különböző fókuszpontokkal, majd ezeket egyetlen képben, a kívánt módon élesíti.

A gyenge fényviszonyokhoz való AF ezen felül a fókusz még precízebb tárgyra állítását teszi lehetővé különösen kevés fénynél (-4EV), például hajnali vagy szürkületi természetkép készítésekor. A Csillagfény AF segítségével pedig a lelkes csillagászok egy-egy csillagot vagy csillagképet fotózhatnak le az éjszakai égbolton.

Robusztus és sokoldalú kialakítás

A nagy igénybevétellel járó szabadtéri használattal szemben a DMC-G80 egészben öntött magnézium váza nyújt védelmet. A fényképezőgép az illesztéseknél, tárcsáknál és gomboknál elhelyezett alapos szigetelés hatására csepp- és porálló szerkezettel rendelkezik.

A kezelhetőség további javítása érdekében a LUMIX DMC-G80 ergonomikus, vastag markolattal rendelkezik, ennek megfelelően még egy kézzel is stabilan tartható. Az első/hátsó dupla tárcsás rendszer, valamint a tárcsás kapcsoló közvetlen beállítást tesz lehetővé. A felhasználók például a fehéregyensúlyt az első tárcsával, az ISO-értéket a hátsó tárcsával állíthatják be, eközben pedig kiválaszthatják a zársebességet vagy figyelhetik a zajhatást a kijelzőn. Ez komplex fényviszonyok között különösen hasznos.

A DMC-G80 nagy, 2360K képpontos felbontás OLED LVF (Live View Finder) elektronikus keresővel rendelkezik, amely 1,48x / 0,74x (35 mm-es egyenértékre átszámítva) nagyítási arányt és 100 százalékos látóteret tesz lehetővé. A kijelző rövid válaszidejű – a minimális időbeli elmaradás 0,01 másodpercnél is kevesebb, a 10 000:1 nagy kontrasztarány pedig egyedülálló láthatóságot nyújt. Ez megközelítőleg 20 miliméteres szemtávolság esetén kiváló láthatóságot és a szemüveges felhasználók számára is kényelmes fotózási élményt kínál.

Az LVF elektronikus kereső új energiatakarékos mód használatát is lehetővé teszi. Ha az érzékelő azt észleli, hogy a fotós szeme elmozdult az LVF-ről, akkor a fényképezőgép 3, 5 vagy 10 másodperc elteltével alvó üzemmódba lép. Az exponálógombot félig lenyomva a készülék azonnal visszatér fényképező módba. Ezzel a funkcióval akár háromszor több felvétel készíthető egyetlen akkumulátortöltéssel – 320-tól akár 800 fényképig.

A statikus érintőfelület alkalmazása révén a 7,6 cm átmérőjű, 1040K képpontos és teljes betekintési szögű hátsó kijelző könnyen kezelhető.

További izgalmas funkciók tárháza

 • Új DMW-BGG1 akkumulátormarkolat: a LUMIX DMC-G80 készülék kompatibilis az opcionális DMW-BGG1 akkumulátormarkolattal. Két akkumulátor használatával (egy a kamerában, egy a markolatban) a DMW-BGG1 lehetővé teszi, hogy még hosszabb ideig fotózhasson. A fényképezőgép fogása továbbá még kényelmesebb – még függőleges szögű fotózás esetén is. A kifejezetten a LUMIX DMC-G80 modellhez tervezett DMW-BGG1 tökéletesen illeszkedik a fényképezőgéphez, valamint robusztus és csepp- és porálló kialakítású.
 • 4K valós idejű kivágás
 • Valós idejű HDMI-képátvitel videófelvétel készítésével egyidejűleg
 • 3,5 mm-es jack-mikrofoncsatlakozó
 • Új fókusz- és rekeszsorozat-felvétel (bracket)
 • Előzetesen beállított gammaértékek Creative Video módban történő videórögzítéshez
 • Könnyedén vezeték nélküli Wi-Fi kapcsolatot létesíthet okostelefonjával
 • Kreatív fotózás P/A/S/M módban
 • RAW adatfeldolgozás a készülékben
 • Csendes üzemmód
 • Többszörös expozíció
 • Time-lapse felvétel / Stop-motion animáció
Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...