Új csoda-objektívekkel bűvöl el a Sigma

Három új, a full frame szenzorokat is kirajzoló objektívet jelentett be a Sigma. Mindhárom optika a gyártó „Global Vision Line” termékvonalát bővíti. A szóban forgó újdonságok név szerint: 85 mm F1.4 DG HSM Art, 12-24 mm F4 DG HSM Art, valamint az 500 mm F4 DG OS HSM Sport.

sigma85

A Sigma 85 mm F1.4 DG HSM Artot a gyártó úgy tervezte, hogy a nagy felbontóképességet és a meseszép háttérelmosást tartotta a legfontosabbnak, minden mást ezeknek a tulajdonságoknak vetett alá. De javítottak az AF motor teljesítményén is, az új objektívben elvileg 1,3x nyomatékosabb a lencsetagokat mozgató motor, így az élességállítás gyorsabb lett. A 85 mm F1.4 DG HSM Artnak egyébként az ára sem lett vészes: az október végétől megvásárolható lencserendszerért 1200 dollárt kérnek az USA-ban.

sigma12-24

Akik imádják a nagylátószögeket és gyakran fotóznak tájakat, épületeket, azok örülhetnek, hiszen megérkezett a népszerű 12-24 mm-es optika legújabb változata, a 12-24 mm F4 DG HSM Art. Mint a 85-ösben, úgy itt is megtalálható az új, erősebb AF motor. Ebben az objektívben található egyébként a „világ legnagyobb”, egy darabból kiöntött aszférikus lencsetagja, ami segít a torzítások minimalizálásában (rektilineáris képet adó termékről beszélünk). Itt a gyártó már többet kér, ugyanis a 12-24 mm F4 DG HSM Art ért 1600 dollárt kell majd fizetni, ha október végétől a boltok polcaira kerül.

sigma500

Végül, de nem utolsó sorban, a Sigma egy igazi „távcsővel” óhajt kedveskedni a szupertelék szerelmeseinek. Az 500 mm F4 DG OS HSM Sport különleges, könnyű anyagokból épül, a Sigma mérnökei előszeretettel használták az építés során a szénszálas műanyagokat, valamint a magnéziumötvözetet. A Sigma 500 mm F4 DG OS HSM Sport természetesen por- és cseppálló kivitelű, igazi csemege sport- és természetfotósoknak. A Nikon F bajonettes változatban a rekeszlamellákat elektronikusan vezérelheti a váz, így a gyors sorozatfelvételek készítésekor is pontosan ugyanakkora marad az írisz nyílása. A Sigma 500 mm F4 DG OS HSM Sport szintén október végétől lesz kapható, ára 6000 dollár körül mozog majd.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...