Fényképezőgép-gyilkos: a Fotodiox legújabb adaptere kinyírhatja a Sony vázadat!

A Fotodiox nem is olyan rég mutatta be legújabb Nikon G – Sony E átalakítóját, aminek köszönhetően AF, VR, és rekeszérték-átvitel is van, tehát a legmodernebb Nikon F objektíveket is teljes funkcionalitással használhatjuk Sony E foglalatos fényképezőgépeken. Mostanra azonban több helyről is érkezett olyan jelentés, mely szerint a Fotodiox Fusion SmartAF adapter kárt okozott: az egyik károsult Jason Lanier, akinek Sony A6300 típusú készüléke hasalt el a közgyűrűtől. Lanier állítása szerint a termék nagyon gyorsan lemerítette Sony A7R Mark II gépének akkuját, majd miután áttette az adaptert a kisebb A6300-ra, az nem indult többé.

„Kinyírta a gépemet! Pedig ez a kis masina körbeutazta velem a világot, túlélte kalandjaimat, gaztetteimet, ám végül ez a Fotodiox közgyűrű hozta el számára a méltatlan véget.” – mondja Lanier.

A másik pórul járt emberünk Eric Rossi, akinek az adapter egy Sony A7 Mark II-be került. A gyártó szóvivője azt nyilatkozta, hogy már tudomásukra jutott a helyzet, és jelenleg felülvizsgálják a dolgot, hogy tényleg a konverter okozza-e a problémát: „Jelenleg még tart a kivizsgálás, hogy kiderítsük, mi történhetett ennek az objektív/adapter kombinációnak a használata során – egy Nikon AF-S VR Micro 105 mm F2.8G IF-ED és Fotodiox Nikon-Sony E Mount FUSION átalakító okozta mindkét esetben a gondot. Addig is arra kérjük ügyfeleinket, hogy kerüljék ezt a felállást. Reményeink szerint órákon, esetleg napokon belül kiderítjük, mi történhetett.”. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...