A Meyer Optik megépítené a Trioplan +35 objektívet

A német Meyer Optik Görlitz megépítené nekünk a Trioplan 35 mm F2.8 objektívet, ezért a kickstarter.com közösségi pénzgyűjtő oldalon el is indították a termék gyártását elősegítő kalapozást. Ha összejön a buli – és miért is ne jönne? -, akkor teljes lesz a „szappanbuborék” háttérelmosású triumvirátus: a 100 mm F2.8 és az 50 mm F2.9 Trioplan már megvásárolható. A 35 mm-es is az egykori alapokra épülne, de modern bevonatokkal ellátott, Schott és Ohara üveglencsékből lenne összerakva. A Trioplan objektívek – amint arra nevük is utal – három csoportba rendezve három lencsetaggal rendelkeztek. A Meyer Optik új 35-öse ettől a klasszikus sémától némileg eltérne, ugyanis az optika további két lencsetagot kapna, amivel akár a full frame szenzoros fényképezőgépeken is kimagaslóan teljesíthetne (az eredeti Trioplan F1.8-as volt és 8 mm-es filmre rajzolt). A nevében látható „+” jel utal erre a két „többlet” lencsetagra.

Az alapvető műszaki paraméterek ismertek, így már tudni lehet, milyen lesz az újdonság, ha a boltok polcaira kerül, íme:

A Trioplan +35 Canon EF, Nikon F, Sony E, Fuji X, m4/3, M42, Pentax K, Leica M, Leica L bajonettekkel lesz kapható. Legkisebb tárgytávolsága 25 cm, írisze 12 lamellás, a rekeszt F22-ig lehet majd szűkíteni. Mérete 61,5 x 50 mm, tömege 220 gramm, szűrőmenetének átmérője 39 mm.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...