1950-es évekbeli objektívet támaszt fel a Meyer-Optik Görlitz

Úgy tűnik, a német Meyer-Optik Görlitz újra feltámasztja azt az 1950-es években tervezett, majd 1964-ben bemutatott objektívet, aminek érdekesen csengő női neve volt: ismét piacra kerülhet a Lydith 30 mm F3.5! Ha elég támogatást és előrendelést kap a cég, akkor ismét gyártásba kerülhet az érdekes képi világot nyújtó lencserendszer, ami a márkanévhez hűen teljesen manuális lesz, és kézimunkával készül Németországban. A Meyer-Optik Görlitz a kickstarter.com közösségi pénzgyűjtő oldalon indította el a projektet, ahol a kitűzött 50 000 dolláros célt már rég túlszárnyalták a bevételek: eddig 160 000 dollárt sikerült összekalapoznia a németeknek, pedig még 25 nap van hátra a gyűjtésből.

A Lydith 30 mm F3.5 képe éles és kontrasztos, színvilága telített, meleg. A legkisebb tárgytáv csupán 16 cm, így akár „makrózásra” is alkalmas lehet; a bokeh érdekes, és klasszikus vonásokat visel – a gyártó nem csak tájképekhez, hanem akár portrékhoz is ajánlja a csöppséget. A 220 grammot nyomó objektív lencséi Schott üveg alapanyagból készültek, és a Meyer-Optik Görlitz mérnökei speciális bevonatokkal is ellátták ezeket. Aki hajlandó (volt) legalább 699 dollárral támogatni a projektet, az már 2018 februárjában kézbe veheti a Lydith optikát. A 749 dollárt vagy többet fizetők 2017 decemberében vehetik át a terméket, míg a 899 vagy több dollárt átutalók egy legfeljebb 12 karakterszámból álló gravírozást is kérhetnek.

A Meyer-Optik Görlitz kickstarter.com oldalán számos képminta található, ezeket mindenképp érdemes megtekinteni, némelyik nagyon jól bemutatja, mire képes ez a kis objektív, amit Canon EF, Nikon F, Sony E, FujiFilm X, m4/3, M42, Pentax K, vagy Leica M foglalattal lehet kérni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...