Gyorsbemutató: Lastolite EzyBounce derítőlap

Tavaly ősszel a Manfrotto átvette a Lastolite termékeinek a forgalmazását, így már idehaza is ők, azaz a Manfrotto Magyarország a fődisztribútor, aminek többek között az a jótékony hatása, hogy pörgős lett az árukészlet utánpótlása (heti rendszerességgel érkezik áru hazánkba is). A Lastolite tehát a Manfrotto profi gárdájának teljes támogatását élvezi, ezt az olaszok a Lastolite új logójával is fémjelzik:

Egy érdekes és hasznos terméket kaptam beköszöntőnek, ami az EzyBounce nevet viseli. Ez gyakorlatilag egy összecsukható derítőlap, amit rendszervakukra lehet felerősíteni, a fény útját pedig igény szerint alakíthatjuk a fehér lapocskák kinyitásával/becsukásával.

Pofonegyszerű, ám minőségi darabbal állunk szemben: a derítőlapocskák puha érzetű, színtartó műanyagból készülnek; a Lastolite EzyBounce összesen öt csukló mentén hajtogatható, aminek hála igen rugalmas a derítőlap alakíthatósága. Az egység már a kisebb rendszervakukkal is használható (példának okáért az általam nemrég bemutatott Nissin i40-re próbáltam fel), de hatása annál jobban látható, minél nagyobb a villanó, amire felcsatoljuk.

Apropó felcsatolás: az EzyBounce egy rugalmas, de erős gumipánttal gyakorlatilag az összes létező rendszervakura felerősíthető. A pánton – csakúgy, mint egy nadrágövön – lyukak segítségével tudjuk beállítani a kellő méretet.

A lyukakat két fogazott tüskére kell ráhúzni, ami gyakorlatilag bombabiztos tartást garantál: óvatlan mozdulatoknak esélyük sincs arra, hogy lerántsák a derítőlapot a villanófejről. Alábbi fotón az EzyBounce teljesen nyitott, illetve kissé megformált alakban látható:

A gyártó egy szövettokot is mellékel a termékhez, így szállításkor, vagy tároláskor sem kell attól félni, hogy összekarcoljuk, vagy bepiszkítjuk a fehér lapokat.

De konkrétan mire is használható a Lastolite EzyBounce? Nos, „csupasz” vakuval villantva gyakran túl kemény lesz a megvilágítás, aminek durva, éles árnyékok a következménye. A derítőlappal szórt, egyenletesebb fény vetíthető a témára, így sokkal kevesebb, illetve lágyabb árnyékkal számolhatunk. Az EzyBounce előnye, hogy kis helyen elfér (fotós táskában szinte bárhová elrakható), ám igen nagyra kihajtható. Rendezvényeken, vagy akár portrézáshoz is remekül használható, ráadásul a pénztárcánkat sem terheli meg túlzottan: a Manfrotto Magyarország viszonteladóinál bruttó 8900 forintért vásárolható meg.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...