Íme, a Zeiss Batis 135 mm F2.8 APO Sonnar FE – frissítve!

Vége a találgatásoknak, az elmosott termékfotók „kiszivárogtatásának” – a Zeiss hivatalosan is bemutatta a Batis 135 mm F2.8 APO Sonnar FE lencserendszert. Az autofókusszal ellátott objektívet a Zeiss kifejezetten a full frame szenzoros, tükör nélküli fényképezőgépekhez tervezte, azaz konkrétan a Sony A7 gépcsaládhoz. A por- és cseppálló felépítésű optika gyors és halk élességállítást kínál, ami óriási kényelmi előrelépést jelent a korábbi manuális termékekhez képest. További érdekessége e terméknek, hogy optikai képstabilizátort is kapott a fejlesztőktől, így a beépített stabilizátor nélküli vázakon is remegésmentes képet nyújt. A portrézáshoz ideális objektív május ötödikétől lesz megvásárolható 2000 dolláros áron (itthon egészen pontosan 629 900,- forintot kell majd érte fizetni).

A 11 csoportba rendezett 14 lencsetag között több olyat is találunk, melyek különleges szórásúak, így a Batis 135 mm F2.8 APO Sonnar FE tökéletesen védett a becsillanások és szellemképek ellen. A rekeszt F2.8-22 közötti értékekre lehet beállítani a 614 grammot nyomó objektíven. Méretei 98 x 133 mm (zárókupakokkal), a szűrőmenet átmérője pedig 67 mm. A 74 cm-es tárgytáv mellett fontos megjegyezni, hogy az AF 87 cm-től használható. Végezetül még egy érdekesség: a Batis 135 mm F2.8 APO Sonnar FE élességállító gyűrűje elektromechanikus módon van összekötve a lencsemozgató mechanikával, így áramtalanított állapotban hiába forgatjuk azt, a lencsetagok mozdulatlanok maradnak. A termék honlapja errefelé található.

Sajtóközlemény

Kompakt Portré AF Teleobjektív Sony E-bajonettes változatban

Az új ZEISS Batis 2.8/135 az első 135mm-es objektív tükör nélküli full-frame Sony fényképezőgépekhez

A SONY tükör nélküli full-fram-es felhasználók most örülhetnek: ZEISS egy további teleobjektívvel bővítette a ZEISS Batis objektív családját. Az új ZEISS Batis 2.8/135 az első 135 mm AF-es gyújtótávolságú objekítv a Sony Alpha 7 E-bajonettes fényképezőgépekhez. Mint a ZEISS Batis sorozat minden tagja, az új tele is gyors és precíz autofókuszmotorral van szerelve. A berázkódás elkerülésére, ami a teleobjektíveknél könnyen megjelenhet, optikai képstabilizátor került a tubusba. A ZEISS Batis 2.8/135 igazolja értékeit, elsősorban a portré fotózás területén. “A tele gyújtótávolság azt jelenti, hogy a felvételünk tárgya szépen elválik az elmosódott háttértől”, állítja Michael Pollmann termékmenedzser a ZEISS-től. “A bokeh is kellemes megjelenésű, és az Apo-Sonnar optikai design kiváló képeket biztosít.” Az új ZEISS Batis egy nagy lehetőség az esemény és esküvői fotózásban is.

Kompakt, könnyű, csúcsminőségű

“A SONY tükör nélküli full-frame rendszer előnye a kompakt méret mellett az, hogy kivételes képminőséget biztosít” mondja Pollmann. A ZEISS a Batis 2.8/135 megtervezésével folytatja a SONY-val fotózók szükségleteinek kielégítését. “Fontos volt egy könnyen kezelhető, de mégis hosszabb gyújtótávolságú objektív megalkotása. Egy tudatos döntést hoztunk a méret, tömeg és a fényerő komprumisszumaként.“

Az OLED kijelző megjeleníti a mélységélességet

Minden ZEISS Batis objektív, ez utóbbi is rendelkezik OLED kijelzővel, ami lehetővé teszi a mélységélesség precíz megjelenítését. Így biztos lehet abban, hogy a megfelelő helyen lesz éles a kép. A fém váz az objektívnek robusztus és tartós jelleget ad. A ZEISS por és nedvesség elleni védelme lehetővé teszi a kültéri fotózást rossz időben és rossz körülméyek között is.

A képminőség semmilyen kívánnivalót nem hagy maga után: “Sok munkát fektettünk be az optikai tervezésbe, és az új objektívünk kialakításába” mondja Pollmann. “Például különböző üvegtípusokkal kísérleteztünk a lehető legtöbb képhiba kiküszöbölésére. Úgy érezzük, sikerült korrigálni a kromatikus aberrációt a ZEISS Batis 2.8/135 objektívben, és láthatóan nincsenek képhibák.” Az objektívbe 14 lencse 11 csoportba rendezve került beépítésre.

Ár és elérhetőség

A ZEISS Batis 2.8/135 2017 májusától lesz elérhető várhatóan bruttó 629.900 Ft-os fogyasztói áron.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...