Íme, a Panasonic legújabb ultra nagylátószögű zoomobjektívje m4/3-ra

Pár napja még csak pletykák szóltak róla, mára azonban valósággá vált a Panasonic-Leica kooperációban készült DG Vario-Elmarit 8-18 mm F2.8-4 ASPH ultra nagylátószögű zoomobjektív, ami a m4/3 rendszert bővíti. Persze, sejthető volt, hogy nem hagyja veszni a már januárban megszellőztetett lencserendszert a japán gyártó, de akkor még csak sejteni sem lehetett, mikor lesz konkrét termék a tervekből. Az ekvivalens 16-36 mm-nek megfelelő látószögtartományt kínáló gumiobjektív időjárásálló kivitelt kapott, és így akár -10°C-ig is bátran használható.

Tíz csoportba rendezve összesen 15 lencsetagot találunk a tubusban – az üveglencsék között van aszférikus, aszférikus ED, UHR, és az üvegfelületeket Nano Surface Coating bevonattal látták el a mérnökök. A hét lekerekített alakú lamellából álló íriszt F2.8-22 közti értékekre állíthatjuk – a termék leírásában nem szerepel, hogy az F2.8-as kezdő értéket mekkora gyújtótávolságig használhatjuk. A gyors és halk élességállítást egy ST (stepper) motor végzi, a fókuszálás belsőleges, azaz nincs kívül mozgó lencsetag. A legkisebb tárgytáv 23 cm, a legnagyobb nagyítás 0,12-szeres.

A Panasonic-Leica DG Vario-Elmarit 8-18 mm F2.8-4 ASPH 315 grammot nyom, mérete 73 x 88 mm, ahol a szűrőmenet átmérője 67 mm. A termék május végén, 1100 dolláros áron kerül a boltok polcaira.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...