Objektívekkel bővült a FujiFilm középformátuma

Két új objektívet mutatott be ma reggel a FujiFilm: hamarosan kapható a GF 23 mm F4 R LM WR és a GF 110 mm F2 R LM WR a gyártó GFX 50S típusú, középformátumú fényképezőgépéhez. A 23 mm-es lencserendszer kisfilmre vetítve 18 mm-nek megfelelő látószöget nyújt. A gyors és halk élességállításért egy lineáris fókuszmotor, míg a kellemes háttérelmosásért a kilenc lekerekített lamellát számláló írisz felel (a rekeszt F4-32 közti értékekre lehet állítani). Az időjárásálló optika 12 csoportba rendezve összesen 15 lencsetagot tartalmaz, ahol 2 db aszférikus, 3 db különösen alacsony szórású, míg 1 db szuper ED. Természetesen az üvegfelületek sem maradtak különleges bevonatok nélkül: a szellemképektől és becsillanásoktól a Fuji Nano GI bevonata véd. A 2600 dolláros termék június végétől lesz megvásárolható.

A GF 110 mm F2 R LM WR ekvivalens 87 mm-es látószöget kínál, így elsősorban portréfotózáshoz lesz ideális választás – főleg a tág, F2-ről induló (F22-ig szűkíthető), kilenc, lekerekített lamellából álló írisz felel majd a kellemes bokeh-ért. A GF 110 mm F2 R LM WR szintén időjárásálló kivitelű, és akár -10°C-ig is probléma nélkül használható. Ez a portréobjektív valamivel egyszerűbb felépítésű, mint nagylátószögű társa: itt „csak” 14 lencsetag került kilenc csoportba rendezve a tubusba. Az üveglencsék között négy különösen alacsony szórású található, ami a képminőségnek tesz jót. A gyors és halk fókuszálást itt is egy lineáris motor hajtja végre. Ennek a terméknek az ára 2800 dollár, és szintén júniusban lesz elérhető.

A FujiFilm a két objektív mellett egy konvertert is bemutatott, aminek közreműködésével a korábbi, 4×5 formátumú lencserendszereket is felcsavarhatjuk a GFX 50S vázra. Ez a közgyűrű a View Camera Adapter G névre lett keresztelve, ára egyelőre nem ismert.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...