A DJI bemutatta legújabb, kézmozdulatokkal irányítható mini drónját, a Sparkot – itthoni árakkal frissítve!

Spark, azaz szikra névre hallgat a DJI új, kézmozdulatokkal vezérelhető drónja. A DJI Spark a legkisebb és egyben legkönnyebben használható „repülő szem”, amit a kínai cég valaha gyártott – elsősorban kezdőknek és a légből szelfizni kívánóknak ajánlja termékét a vállalat. Az újdonság legnagyobb erénye a kis mérete mellett egyértelműen az újfajta, gesztikulálással való vezérelhetőség, amit „Gesture Mode” módban érhetünk el. A kis gép a tenyeredből indulhat és ugyanoda is szállhat le; úgy mozgathatod, mint Magneto az X-Menből a fémeket. Az összetettebb manővereket, vagy az automatizált útvonalakat okostelefonról, táblagépről, vagy az eszköz saját távirányítójáról vezérelheted.

A kézmozdulatokkal való vezérelhetőség mellett intelligens repülési opciókat, mint például az előre beprogramozott repülési útvonalakat, vagy tárgykövetést is kínál a drón. A 3D Sensing Systemnek (térbeli érzékelő rendszer) köszönhetően a drón önmaga kikerüli az útjába kerülő akadályokat. Erre adott esetben szüksége is lehet, hiszen 50 km/ó maximális repülési sebességre képes, ami nem piskóta egy kezdőknek való drónhoz képest. A DJI Spark kamerájának lelkét egy 12 MP-es, 1/2,3”-os CMOS szenzor alkotja. A kamera álló- és mozgóképek készítésére egyaránt alkalmas, utóbbiakat legfeljebb Full HD felbontásban készíthetjük el. A kameraegység egy kéttengelyes gimbalra van felfüggesztve, így még némi képstabilizációval is számolhatunk.

A DJI Spark máris megrendelhető, kinti ára 500 dollár, amiért megkapjuk a drónt, az akkut, egy USB töltőt és három pár propellert. Ha kicsit többet szánunk a szettre – 700 dollárt összesen -, akkor két akkut, négy pár propellert, távirányítót, propeller védőrácsot, válltáskát és az összes szükséges vezetéket is megkapjuk mellé. Egyértelműen jobb az utóbbi választás! Az ötféle színben kapható Spark itthon is megvásárolható lesz, például a Tripont Foto Video Kft. webshopjában is megrendelhető (bruttó 194 900 illetve 254 900 Ft a szettek ára). Az első szállítmány június közepére várható.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...