Imádni fogod a DJI legújabb kézi stabilizátorát!

Nem, nem csali a cím, hanem tényleg imádni fogod a DJI legújabb kézi stabilizátorát, az RS 3 Minit, amivel az RS 3 család bővült. Kompakt mérete és kis önsúlya ellenére (795 grammot nyom csupán) bő 2 kg a teherbírása, ami kiemelkedően jó teljesítménynek mondható ebben a szegmensben. A DJI RS 3 Mini 50%-kal könnyebb a Pro verziónál, de még a Standard RS 3-nál is 40%-kal kevesebbet mutat alatta a mérleg. S hogy konkrétan mire elég a teherbírása? Például egy Canon EOS R5 és RF 24-70 mm F2.8 STM, egy FujiFilm X-H2S és XF 18-55 F2.8-4, vagy akár egy Sony A7S III és 24-70 mm F2.8 GM páros biztonságos stabilizálására.

Kép forrása: DJI

A kompakt méretű stabilizátor a DJI harmadik generációs technológiáit kapta, amelyek megtalálhatók az RS 3 család két másik tagjánál is. „Amikor a felhasználók emberi témák körül fényképeznek, az RS 3 Mini könnyedén simán mozgatja a fényképezőgépet. Az operatőrnek nem kell túlzott figyelmet fordítania a lábmunkára és a tempóra, mivel az RS 3 Mini folyamatosan követi a témát, válthatunk a magas és alacsony szögek között, így változatosabb felvételeket készíthetünk. A dinamikus, 360 fokban elforgatható képalkotás erős vizuális hatást és szemet gyönyörködtető felvételeket biztosít.” – állítja a vállalat szóvivője.

Kép forrása: DJI

Az RS 3 Mini új, kétrétegű cseretalppal rendelkezik, amit ha a függőleges karra rögzítünk, a filmkészítő további kiegészítők nélkül azonnal belevághat az álló felvételek készítésébe. Ráadásul a kialakításnak köszönhetően semmi sem korlátozza a gimbal forgási tartományát. A gimbal rendelkezik a DJI Wireless Bluetooth Shutter funkciójával, amely támogatja a legtöbb hagyományos tükörnélküli kamerát. Az RS 3 Mini és a fotógép összepárosítása után azonnal használatra kész a rendszer, amint bekapcsoljuk azt, ráadásul a felhasználók közvetlenül vezérelhetik a filmfelvételi és fényképezési funkciókat a gimbal kezelőfelületéről. Ezenkívül, ha támogatott digitális objektívvel ellátott Sony fényképezőgépet használunk, közvetlenül is vezérelhetjük az objektív optikai vagy digitális zoomját az elülső tárcsával.

Kép forrása: DJI

A stabilizátor vezérlése egy 1,4”-os, színes érintőképernyőn keresztül történik; az M-mode gombbal pedig a gimbal három egyedi üzemmódja között válthatunk, míg az elülső tárcsával fókuszálhatunk. Az RS 3 Mini beépített akkumulátor-markolata egy töltéssel akár tíz óra használatot biztosít, és akár 2,5 óra alatt is teljesen feltölthető. Ahogy az várható volt, az RS 3 Mini kompatibilis a Ronin alkalmazással, hogy lehetővé tegye a különleges felvételi módokat. A DJI RS 3 Mini 370 dolláros áron vásárolható meg. Bővebb infók a gyártó honlapján!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...