Itt a DJI teleszkópos, képstabilizátoros szelfi botja!

Háromtengelyes képstabilizátor (gimbal) van beépítve a DJI OM 5-be, ami tulajdonképpen egy teleszkópos szelfi bot okostelefonok részére. A DJI szokásához híven azonban nem csak egy egyszerű „botocskát” ad az önarcképek szerelmeseinek és hobbi operatőrök kezébe, hanem több olyan szolgáltatást is beépített újdonságába, aminek jó hasznát lehet majd venni bevetéskor. Ilyen például a ShotGuides, vagy az Active Track 4.0. A szürkében, vagy fehérben is megvásárolható eszköz legfontosabb részegysége azonban kétség kívül a háromtengelyes képstabilizátor, ami a legfeljebb 21,5 centisre kihúzott szelfi bottal is bemozdulásoktól mentes felvételeket biztosít.

Kép forrása: DJI

A DJI OM 5 amatőrök kezében is szép felvételeket garantál, ami nem csak a gimbalnak köszönhető: a ShotGuides például 30 különböző útmutatót kínál a felhasználónak, ráadásul a telefonra telepíthető alkalmazás a kiválasztott módnak megfelelően fűzi össze felvételeinket. Az Active Track 4.0-val a legfeljebb 5 m/s (kb. 17-18 km/h) sebességgel haladó témát követhetünk akár 3-szoros zoomot alkalmazva úgy, hogy közben az operatőr is mozoghat. Nem lenne önmaga a DJI, ha nem kellene alkalmazást használni az OM 5-tel: a DJI Mimo app többféle szolgáltatást és felvételi módot kínál:

  • Gesture Control: kézmozdulatokkal vezérelhető a felvételindítás, exponálás
  • DynamicZoom: a Hitchcock féle „vertigó-hatást” használhatjuk
  • Timelapse, Motionlapse, Hyperlapse
  • Panorama
  • Spin Shot Gimbal Movement: videó, lassított, vagy timelapse felvételi módban a telefont 270°-ban elforgatja a gimbal, így különleges képi hatást létrehozva
  • Story Mode: előre beállított sémák filmfelvételhez
  • Glamour Effects: az elülső kamera használata közben különféle képi hatást alkalmaz a szoftver a filmkészítőre (pl. sima bőr, vékonyított küllem stb.)

Kép forrása: DJI

A DJI OM 5 160 dollárba kerül, a gyári szett része maga a szelfi bot és a gimbal, valamint a telefontartó fej és egy kis háromláb.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...