Új objektívvel és izmosabb CPU-val érkezik a Ricoh GR IIIx

A Ricoh frissítette az elsősorban Ázsiában népszerű GR III típusú kompakt fényképezőgépét: a GR IIIx többek között új objektívet és új képfeldolgozó processzort kapott. Az APS-C méretű képérzékelő köré épített kompaktnak immár egy 26,1 mm gyújtótávolságú lencserendszere van (ekvivalens 40 mm, öt csoportban hét lencsetag, ahol kettő aszférikus kialakítású), ami F2.8-ról induló és F16-ig szűkíthető, kilenc lamellából álló blendével rendelkezik. A 24 MP-es képérzékelőre stabilizáltan rajzol az optika, amely három tengely mentén mozogva igyekszik kiegyengetni a bemozdulásokat. A gyártó szerint ez a rendszer 4 FÉ előnyhöz juttathatja a fotóst.

Kép forrása: Ricoh

A frissített GR 6 képfeldolgozó egység 14-bites RAW fájlokat és legfeljebb ISO 102 400-as érzékenységet tesz lehetővé. Az elektronikusan szimulált aluláteresztő szűrő „ki”, „gyenge” és „erős” hatásfokú lehet. Mozgóképeket legfeljebb Full HD felbontásban és maximum 60 kép/mp-es frekvenciával vehetünk fel H.264-ben. A GR IIIx hibrid fókuszrendszerrel van felszerelve, ami ötvözi a kontraszt és a fáziskülönbség alapú AF előnyeit. A fókuszmódok közt található arc- és szemérzékelős is, ráadásul a rendszer képes megkülönböztetni egymástól a személyeket a kompozícióban.

Kép forrása: Ricoh

A készülék hátoldalán egy érintésérzékeny, 3”-os kijelző található, aminek 1,04 millió képpontos a felbontása. Van beépített WiFi és Bluetooth modul (utóbbi a 4.2 LE szabványnak felel meg), de akad USB-C port is a repertoárban. Az USB-C aljzaton keresztül tölthetjük a fényképezőgép áramforrását (ami egyébként a CIPA mérései szerint 200 képre elegendő szuflát képes eltárolni), de megfelelő átalakítóval akár videó kimenetként is funkcionálhat a csatlakozás. Természetesen kapunk vakusarut is, így rendszervakukat is használhatunk a fényképezés során. A 110 x 62 x 35 mm terjedelmű gép 262 grammot nyom akkuval és memóriakártyával (SD formátum); ára várhatóan 1000 dollár körül alakul majd.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...