Egy nagylátószögű és egy portréobjektívet tett le elénk a Sigma

Számtalan találgatás után ma végre hivatalossá váltak a korábbi pletykák: a Sigma két új lencserendszert jelentett be! Mind a 24 mm F2 DG DN | C, mind a 90 mm F2.8 DG DN | C a gyártó Contemporary objektívcsaládját gyarapítja.

A Sigma 24 mm F2 DG DN | C

A Sigma 24 mm F2 DG DN | C optikája prémium építési minőséget, „éltől élig” tökéletes rajzot kínál megfizethető áron; az újdonság L-bajonettel és Sony E véggel egyaránt elérhető lesz. A teljes egészében fémből készült tubusban tizenegy csoportba rendezve összesen 13 lencsetag található, amelyek közül egy FLD, kettő SLD, valamint kettő aszférikus kialakításnak örvend. A makulátlan képminőség szolgálatában áll továbbá a „Super Multi-Layer Coating” többrétegű lencsebevonat, ami meggátolja a belső becsillanásokat, a szellemképeket, s kemény kontrasztot biztosít. A belső élességállításért egy léptetőmotor felel, ami kompatibilis a nagysebességű, illetve a DMF és az AF+MF autofókusz módokkal. A Sigma 24 mm F2 DG DN | C továbbá kompatibilis bizonyos vázak (pl. a Sony A7-es sorozata) korrekciós funkcióival (színhiba, geometria, peremsötétedés), így a JPEG formátumot választók is azonnal élvezhetik a tökéletes képminőséget. A Sigma újdonsága kilenc lamellából kialakított blendeírisszel garantálja a kellemes bokeh-t.

Természetesen a Sigma 24 milliméteres újdonsága is használható a gyártó saját USB dokkolójával (UD-11), így a jövőben érkező szoftverfrissítések, a finombeállítások mind otthonunk kényelmében végezhetők el. A Sigma 24 mm F2 DG DN | Contemporary elektromechanikus fókuszgyűrűvel, blendevezérlővel, illetve egy AF/MF kapcsolóval is fel van vértezve. A por- és cseppálló bronz bajonett rendkívül erős, precíz megmunkálású, ami tökéletes csatlakozást tesz lehetővé az objektív és a fényképezőgép között. A lencserendszerhez a szokásos védőkupakok és napellenző mellett jár egy mágneses, fém védősapka, ami nem csak stílusos megjelenést, de gyors használatot is biztosít. A Sigma 24 mm F2 DG DN | C 70 x 72 mm-es terjedelméhez 365 grammos tömeg társul, a szűrőmenet átmérője 62 mm, a legkisebb tárgytáv pedig 24,5 cm 1:6,7-es nagyítási arány mellett.

A Sigma 90 mm F2.8 DG DN | C

A Sigma 90 mm F2.8 DG DN | Contemporary is a gyártó I-sorozatának tagja, ami a kompromisszumoktól mentes képminőségű, első osztályú felépítésnek örvendő, ám mind ezek mellett kompakt méretű és könnyű objektívek gyűjtőfogalma. Az új 90-es tíz csoportba rendezve tizenegy lencsetagot kapott, ahol öt darab SLD, valamint egy darab aszférikus kialakítású. Természetesen ennél az objektívnél is felgőzölték az üvegfelületeket a Sigma „Super Multi-Layer Coating” bevonatával, ami a fentebb leírt módon gondoskodik a hibátlan képminősségről. A belső élességállításért ennél a modellnél is egy léptetőmotor felel, ami kompatibilis a nagysebességű, illetve a DMF és az AF+MF autofókusz módokkal. A Sigma 90 mm F2.8 DG DN | C továbbá kompatibilis bizonyos vázak (pl. a Sony A7-es sorozata) korrekciós funkcióival (színhiba, geometria, peremsötétedés), így a JPEG formátumot választók is élvezhetik a tökéletes képminőséget. A Sigma itt is kilenc darab, lekerekített alakú lamellából kialakított blendeíriszt alkalmazott, aminek hatására kellemesen lágy háttér- és előtérelmosást kapunk.

A Sigma ezen újdonsága is használható a gyártó USB dokkolójával (UD-11), így a jövőben érkező szoftverfrissítések, a finombeállítások mind a felhasználó által is elvégezhetők. A Sigma 90 mm F2.8 DG DN | Contemporary elektromechanikus fókuszgyűrűvel, blendevezérlővel, illetve egy AF/MF kapcsolóval is el lett látva. A por- és cseppálló bronz bajonett különlegesen erős, nagyon pontos illeszkedést garantál objektív és fényképezőgép között. A lencserendszerhez a szokásos védőkupakok és napellenző mellett jár a mágneses, fém anyagú, plüss belső felületű védősapka, ami nem csak stílusos megjelenést, de gyors használatot is lehetővé tesz. A Sigma 90 mm F2.8 DG DN | C 64 x 59,7 mm-es terjedelméhez 295 grammos tömeg társul, a szűrőmenet átmérője 55 mm, a legkisebb tárgytáv pedig kereken 50 cm 1:5-ös nagyítási arány mellett.

A Sigma mindkét újdonságát kifejezetten a tükörnélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépekre tervezte, így azok annak ellenére, hogy a 36 x 24 mm-es képérzékelőket rajzolják, kompakt méretűek és könnyűek lehetnek.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...