Kisebb, könnyebb, és még nem is olyan drága: íme, a DJI Ronin-SC gimbal!

Megjelent a DJI Ronin-SC, amely egy kifejezetten a tükörnélküli rendszerkompaktokhoz tervezett 3-tengelyes gimbal. A nagyobbik Ronin-S gimbalnál könnyebb és kedvezőbb árú a Ronin-SC, ahol a „C” betű a „Compakt”, azaz kompaktra utal. Az akár egy kézzel is könnyedén kezelhető rendszer 1,1 kilogrammot nyom, méretében kb. 40%-kal kisebb, mint az említett Ronin-S. Az akkumulátor egy feltöltéssel körülbelül 11 órányi üzemre képes, ami nagyon jó érték.

Kép forrása: DJI

A DJI Ronin-SC-t könnyű szállítani, könnyebb üzembe helyezni és könnyebb használni is, mint más gimbalokat. A Ronin-SC teherbírása legfeljebb 2 kg, ami bár kevesebb, mint a Ronin-S esetében, de még így is bőven elég a legtöbb MILC szetthez. A fejlesztők célja többek között az volt, hogy a Ronin-SC használata akár kezdőknek se okozzon gondot. A készülék két új funkcióra képes:

  • Force Mobile: a rendszerrel kompatibilis okostelefon mozgására szinkronizálható, így akár 25 méteres távolságból is távvezérelhető a gimbal mozgása. A vezeték nélküli összeköttetéshez Bluetooth 5.0-ra van szükség.
  • Active Track 3.0: DJI népszerű Active Track technológiája végre megérkezett a Ronin sorozathoz is! Helyezzük fel a mobilunkat a gimbalra szerelt fényképezőgépre/kamerára (a mellékelt tok segítségével), majd indítsuk el a Ronin Appot. Az okostelefonon válasszuk ki a követni kívánt témát és voilá.

A DJI Ronin-SC már meg is rendelhető: a kétféle szett közül a „standard” 440 dollárba, míg a „Ronin-SC Pro Combo” 540 dollárba kerül. Bővebb infóért kattints ide.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...