Két új objektívet mutatott be a Sigma

A Sigma két új, a kisfilm méretű képérzékelőket is kirajzoló lencserendszert mutatott be, melyek az „Art” termékcsaládot bővítik. Az egyik, a Sigma 14 mm F1.8 DG HSM, ráadásul a világ első, F1.8-ról induló ultra nagylátószögű optikája. A 14 mm-es objektívben három darab FLD (alacsony szórású) és négy darab SLD (különösen alacsony szórású) lencsetag közreműködésével zárták ki a mérnökök a színhibákat, ráadásul ezeknek az optikai elemeknek hála a minőség egészen a képek széléig kimagasló. De a Sigma 14 mm F1.8 DG HSM jó képminőségéért nem csak ez a kétféle lencsetag felel, hanem a különösen nagy, 80 mm átmérőjű aszférikus frontlencse is nagyban hozzájárul a hibátlan, minimális torzítású leképezéshez.

A Sigma Hyper-Sonic Motorjának (HSM) köszönhetően az autofókusz sebessége kimagaslóan gyors és halk. A 14 mm F1.8 DG HSM-ben található nagy, nyomatékos motor azonnali reakciót tesz lehetővé, ahogyan félig lenyomjuk a kioldót. Az objektív frontlencséjét olaj- és víztaszító bevonattal látták el, így a szennyeződések jóval nehezebben tapadnak meg az üveg felületén, mint a hagyományos bevonattal ellátott társaikon. A Canon, Nikon (elektromechanikus rekeszvezérléssel) és Sigma foglalatokkal előrendelhető optika július közepétől-végétől lesz megvásárolható bruttó 519 990,- forintos áron.

A Sigma másik újdonsága az általános tartományt lefedő 24-70 mm F2.8 DG OS HSM zoomobjektív, amit a gyártó kifejezetten a „sok megapixeles” fényképezőgépek által támasztott magas igények kielégítésére tervezett. Csakúgy, mint a fix gyújtótávolságú társában, úgy a 24-70 mm F2.8 DG OS HSM-ben is több speciális lencsetag jut szerephez, melyeknek a célja a makulátlan képminőség biztosítása: három SLD és négy aszférikus lencsetag garantálja a színi hibáktól és a kómától mentes képet. A mérnökök azt ígérik, hogy a teljes, lefedett gyújtótávolsági tartományban torzításmentes képet kapunk.

A Sigma 24-70 mm F2.8 DG OS HSM az általános célú zoomok immár a negyedik generációja; ez az optika a kör alakú írisznek hála szép háttérelmosást is kínál. Az áttervezett, nagy nyomatékű HSM AF motor (az elődnél 1,3-szor erősebb) gyors reakciót tesz lehetővé, és nagyon halkan működik. A tubust direkt úgy tervezték, hogy az minél erősebb és ellenállóbb lehessen: a belső elemek közt sok a fémből készült, de a tubus külsejét könnyű, és termikusan stabil kompozit anyagból készítették. A Canon, Nikon (elektromechanikus rekeszvezérléssel) és Sigma bajonettel megvásárolható objektív július elején kerül a boltokba, ára bruttó 449 990,- Ft lesz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...