Új firmware érkezett a Nikon D500 és D5 dSLR vázakhoz

Frissült a Nikon két zászlóshajójának vezérlőszoftvere: a D5 és a D500 fényképezőgépekhez új firmware tölthető le a gyártó weboldaláról. Idézem az ott olvasható leírást:

D5:

A fényképezőgép beállításai két új AF mező móddal bővültek: csoportos AF mező (HL) és csoportos AF mező (VL). Alkalmazásukkal a felhasználó kiválaszthat egy sornyi (HL) vagy oszlopnyi (VL) élességpontot, és AF-C élességállítási mód használata esetén a fényképezőgép előnyben részesíti a kiválasztott sor vagy oszlop azon élességpontját, amelyik a fényképezőgéphez legközelebb eső témát tartalmazza.
• A képinformációs kijelző frissített változata immár megjeleníti az Automatikus fehéregyensúly-beállítással készített képek színhőmérsékletét.
• Az Exif 2.31-es verziójának specifikációja alapján hozzáadásra került egy, a helyi időzóna és az egyezményes világidő közötti eltérést jelző Exif-címke.
• Az AF-P objektívek immár támogatják az alábbi funkciókat:
– Amennyiben a készenléti időzítő lejár, miután a fényképezőgép már beállította az élességet, az időzítő újbóli aktiválása esetén nem változik a fókuszpozíció.
– Kézi élességállítási módban az élességjelző a keresőben (vagy élő nézetben a kiválasztott élességpont a monitoron) villogással jelzi, hogy az élességállító gyűrű elforgatása révén már elérte a végtelent, illetve a minimális fókusztávolságot.
• Megváltoztak a BEÁLLÍTÁS MENÜ Képérzékelő tisztítása > Tisztítás most beállításának kiválasztásakor elvégzett ellenőrzések. Azt javasoljuk, hogy a képérzékelő tisztítását a firmware frissítését követően hajtsa végre.
• Az alábbi problémákat küszöböltük ki:
– Minél magasabb Aktív D-Lighting beállítást választottak a külső vaku automatikus rekesz (AA), nem TTL automatikus (A), illetve távolság-prioritásos kézi (GN) vaku módban történő használata mellett, az elkészült képek annál inkább alulexponáltak lettek.
– Élő nézetben a kijelző kinagyítása során a fénykép expozíciójának előnézetén nem jelentek meg az expozíció módosításai (ideértve az expozíciókompenzációval elért változásokat is).
– Élő nézetben a fénykép expozíciójának előnézte során nem lehetett kiválasztani az i gomb menüjében a Fénykép élő nézet kijelzés fehéregy. menüpontot.
– A Hálózat > Beállítások > Automatikus küldés menüpont Be elemének kiválasztása mellett készített hosszú fényképsorozatok esetében néha drasztikusan lelassult az adatok memóriakártyára történő rögzítése.
• Csökkent a Hitelesítés menüpont WPA-PSK vagy WPA2-PSK elemének kiválasztása esetén a rejtett SSID-azonosítókhoz történő csatlakozáshoz szükséges idő.
• A súgó egyes szövegeit frissítettük.

Megjegyzés
Felkérjük az alábbi szoftverek felhasználóit, hogy a mostani firmware frissítés általi változások életbe léptetéséhez frissítsék szoftverüket a következő verziószámra:

• Camera Control Pro 2 2.25.1-es vagy újabb verzió
• ViewNX-i 1.2.8-as vagy újabb verzió

D500:

Megoldottuk azt a problémát, amely zavarta a párosítást, illetve akadozó kapcsolatot eredményezett, amikor a fényképezőgépet a SnapBridge alkalmazás Android verziójával használták.

A Nikon D5-höz innen, a D500-hoz pedig innen lehet letölteni a frissítéseket.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.