Teljesen megújult a Canon tilt/shift objektívjeinek kínálata!

Aki rendszeresen olvassa híreimet, annak már nem újdonság, hogy a Canon három új, tilt/shift jellegű objektívet jelentett be. Az 50, a 90 és a 135 milliméter gyújtótávolságú lencserendszerek közös tulajdonsága (a T/S mellett, persze), hogy mindhárman makrózásra is képesek, ugyanis legnagyobb nagyításuk 0,5-szörös (az 50 mm-es egy közgyűrű segítségével 1:1-re is képes). Értelemszerűen egyikben sincs AF motor, de mindhárom jelentős előrelépést ígér a korábbi modellekhez képest, ami a képminőséget illeti (speciális bevonatoknak, lencsetagoknak köszönhetően).

A Canon TS-E 50 mm F2.8L Macro összesen 12 lencsetagot tartalmaz kilenc csoportba rendezve. Legkisebb tárgytávja 27 cm, az élességállítás belsőleg történik. Tömege 945 gramm, mérete 87 x 115 mm (átmérő x hossz). A magnéziumötvözetből készült tubusba helyezett frontlencse előtt egy 77 mm-es szűrőmenet található. Érdekessége az ötvenesnek, hogy a 135 mm-es után ez a legnehezebb a trió közül.

A Canon TS-E 90 mm F2.8L Macro 11 lencsetagot tartalmaz, melyeket a mérnökök kilenc csoportba rendeztek. Mint kisebb társa, a 90 mm-es is magnéziumötvözetből formált tubust kapott. Tömege 915 gramm, mérete 67 x 117 mm, szűrőmenetének átmérője 77 mm. Az élességállítás szintén belsőlegesen zajlik, így a termék hossza nem változik fókuszáláskor.

A Canon TS-E 135 mm F4L Macro hét csoportban összesen 11 lencsét tartalmaz. A tubus anyaga itt is magnéziumötvözet, így az objektív tömege csupán 1110 gramm, mérete 89 x 139 mm. A szűrőmenet itt már nagyobb átmérőjű: 82 mm-es filtereket fogad a frontlencse. Az élességállítás belsőleg történik, a legkisebb tárgytáv 49 cm. Valószínűleg portrék készítéséhez is remekül megfelel ez a lencserendszer.

Mindhárom objektív novemberben kerül a boltok polcaira, áruk egységesen 2200 dollár lesz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...