Megújult, de megszokott külsővel érkezik az Olympus OM-D E-M10 Mark III

A japán gyártó frissítette OM-D gépcsaládjának legkisebb tagját, az E-M10-et, és ma reggel bemutatták a készülék harmadik generációját, a Mark III-at. A szeptember második felétől megjelenő készüléket fekete illetve ezüst kivitelben lehet majd megvásárolni. Nézzük, mik a masina legfontosabb paraméterei:

Az Olympus OM-D E-M10 Mark III egy 16 MP-es képérzékelő köré épül, aminek jeleit a TruePic VIII jelfeldolgozó processzor alakítja fényképekké. A váz beépített képstabilizátorral rendelkezik: a szenzormozgatásos rendszer kb. 4 FÉ előnyt képes nyújtani (a váz az optikailag stabilizált objektívekkel is használható együttesen). A kontrasztérzékeléses autofókusz 121 AF mezővel lett felvértezve, így akár a témakövetés sem lesz lehetetlen feladat. A váz sorozatfelvételi sebessége is impozáns ebben a kategóriában, hiszen rögzített fókusszal 8,6 kép/mp-re képes.

Aki szeret videózni, az is szerelembe eshet, ugyanis az OM-D E-M10 Mark III már 4K felbontásra is képes 30, 25, illetve 24 kép/mp-es képfrissítési frekvenciával (akár IPB módban), 102 Mbps adatfolyammal. A váz hátoldalán egy dönthető, érintésérzékeny panel segíti a gép kezelését. Aki viszont jobban szeret keresőn keresztül komponálni, annak tetszeni fog a 2,36 millió képpontos OLED elektronikus kereső képe.

Természetesen van beépített WiFi modul, aminek segítségével vezeték nélküli összeköttetést hozhatunk létre fényképezőgép és okoseszköz között. Így fájlokat másolhatunk oda-vissza, de akár távolról is vezérelhető a fotómasina a megfelelő alkalmazáson keresztül. Mivel azonban az OM-D E-M10 Mark III elsősorban egy kezdőknek kitalált fényképezőgép, ezért a gyártó szakemberi nagy hangsúlyt helyeztek az olyan funkciókra is, melyek „a fotós fejlődését támogatják, sőt, elérik, hogy még többet használja és még kreatívabb módon alkalmazza [azokat].”. 15 művészi szűrő és különféle effektek azonnal látványos felvételeket eredményeznek.

További részletek és a fényképezőgép itthoni ára az alábbi sajtóközleményben olvasható:

Sajtóközlemény

Olympus OM-D E-M10 Mark III: Az ideális útitársOlympus OM-D E-M10 Mark III: Az ideális útitárs

Az Olympus bemutatta többszörös díjnyertes OM-D sorozatának legújabb modelljét, az OM-D E-M10 Mark lll fényképezőgépet. A gyönyörű megjelenésű és a méltán népszerű OM-D sorozatban megtalálható, első osztályú technológiákat felvonultató E-M10 Mark lll a fotósok számára bátorítást jelenthet a következő szintre lépéshez – és a fotózás maradéktalan élvezetének felfedezéséhez.

Az Olympus gondos tervezési folyamatainak hála, az E-M10 Mark III nem csak modern klasszikussá, hanem ideális útitárssá is válhat. A könnyű és egyszerűen kezelhető gép intuitív kezelőszerveivel segíti használóját lélegzetelállító, éles képek és látványos videók készítéséhez – már az első kézbevételtől. Az E-M10 Mark lll ezüst és fekete színben, 2017 szeptemberének második felétől érhető el. A cserélhető objektíves gép csak vázként, illetve objektívekkel, kit verziókban is elérhető (a választék és az árak lentebb).

Lenyűgöző eredmény minden fotós helyzetben

Úgy tartják, az izgalom az új dolgok felfedezéséből adódik. A szinte azonnal legendássá vált OM-D E-M1 Mark II gépben bemutatkozott, legújabb TruePic VIII képprocesszor, valamint az Olympus kategóriájában vezető 5-tengelyes képstabilizátora (IS) által a fotósok a korábban szinte nem is elérhető, lenyűgöző, elmosódástól mentes felvételek készítését élvezhetik. Az intelligens technológia tűéles fotókat eredményez szinte minden fotós feladatnál, állvány nélkül, akár még esti témáknál is.

Az új helyek látnivalóinak és hangjainak videón történő megörökítése az emlékeket szinte élővé varázsolja – bár a 4K filmfelvételek részletgazdag szépségét elveszíthetjük a rázkódás és elmosódás miatt. Az Olympus segít abban, hogy emiatt ne kelljen aggódnunk – az E-M10 Mark III vázba épített, nagyteljesítményű képstabilizátora bármilyen objektívvel, bármilyen téma felvételekor, akár kézben tartva is kioltja a rázkódás zavaró hatásait!

Útközben: Az ideális útitárs

A stílusos OM-D E-M10 Mark lll elég kompakt és könnyű ahhoz, hogy mindenhová magunkkal vigyük – a fotósok szinte el sem hagyják majd az otthonukat nélküle!

Beépített keresőjével, vakujával és Wi-Fi csatlakozási lehetőségével a gép a fotósok újabb és újabb igényeit szem előtt tartva született – ez alól a kompakt kivitel sem kivétel. A masszív konstrukció nagyméretű markolat-kialakításával kényelmes a kéznek – így szinte gondtalanul kézben tartható. A fényképezőgépet jellemzi az okostelefonoknál megszokott érintéses vezérelhetőséggel rendelkező dönthető LCD monitor, az egyszerűen használható fém vezérlőtárcsák és gombok, valamint a jól látható ikonok és feliratok; mind-mind útközben is maximális támogatást kínálnak a fotós kreativitáshoz.

Az E-M10 Mark lll egyben a legjobban öltözött OM-D a testreszabott, prémium kivitelű, valódi bőr – body jacket – váztokkal**. A barna, illetve fekete színben elérhető tok tökéletes kiegészítője a gyönyörű kialakítású E-M10 Mark lll-nak.

Lángra lobbantja a szenvedélyt és tökéletesre fejleszti a fotós képességeit

Az E-M10 Mark lll fantasztikus fejlesztéseinek és felvonultatott technológiai megoldásainak kifinomult ötvözete a fotós fejlődését támogatja, sőt, eléri, hogy még többet használja és még kreatívabb módon alkalmazza. A cserélhető objektíves gépet először használók is könnyedén készíthetnek nagyszerű felvételeket a négyféle, segítséget kínáló felvételi mód által:

  • Az AUTO mód (korábban: iAUTO) jelentős fejlesztésen esett át, így még inkább segít az elmosódásmentes képek készítésében – sőt, még sötétben is érzékeli a téma elmozdulását.
  • Az új fejlesztésű Scene (SCN – téma) mód segítségével a fotósok még optimálisabb beállítási egységeket használhatnak a megörökíteni kívánt témának megfelelő, hatféle téma-mód egyikének kiválasztásával.
  • Az Advanced Photo (AP) mód által a gép használója finomhangolhatja a felvételt és maradéktalanul kiélvezheti a szinte hihetetlenül sokoldalú felvételi lehetőségeket, például a Live Composite és a Multiple Exposure funkciót anélkül, hogy a menüstruktúrába be kellene lépnie.
  • A Bleach Bypass a Művészi szűrők (ART) legújabbja, mely különleges fotós kifejezési módot kínál a filmelőhívás során alkalmazott fehérítő eljárás előtti képek stílusának reprodukálásával.

A felvételi módok az újragondolt, intuitív módválasztó tárcsára kerültek az egyszerű elérhetőség érdekében.

Never stop the journey

A családdal és a barátokkal eltöltött aktív idő általában együtt jár azzal, hogy egyszerre sok dolog történik, ráadásul gyorsan. Ekkor egy gyors felvételkészítés nagy eséllyel csalódást okoz – hiszen az akció elmosódott témát eredményez és oda a pillanat!

A fotósokat lenyűgözi az Olympus nagysebességű autofókusz (AF) rendszerével elérhető eredmény. Az E-M10 Mark III nagysebességű Touch AF technológiáját használva pontosan a kívánt pillanatot kaphatjuk el, mindössze a kijelzőt megérintve – és a történést lélegzetelállító tisztasággal megörökítve.

A legújabb OM-D 121 kontraszt AF-pontot kínál a TruePic VIII továbbfejlesztett képfeldolgozó teljesítményének köszönhetően. A 121 AF-pont szinte a teljes képterületet lefedi, így a kijelzőn bárhol kijelölhetjük az élességállítás helyét. A Folyamatos AF funkció által a téma követhető – a Face Priority AF és Eye Detection AF funkciók pedig különösen hasznosak, hiszen segítségükkel a gép automatikusan a megfelelő területre fókuszál portrékészítés közben.

Egyszerű megosztás Wi-Fi segítségével

Az E-M10 Mark lll beépített Wi-Fi funkciójával akár fotózás közben is csatlakozhatunk a hagyományos közösségi oldalainkhoz. Így rendkívül egyszerűen oszthatjuk meg legjobban sikerült képeinket és videofelvételeinket az Olympus Image Share (OI.Share) okostelefon-alkalmazás használatával – és számítógép használata nélkül. Miután csatlakoztunk az alkalmazáshoz, az okostelefon, illetve tablet távirányítóként használható – mint kioldó, vagy a sokféle beállítás mellett akár GPS adatok felvételekhez történő rögzítésére is.

Mint minden Olympus objektív és fényképezőgép, az OM-D E-M10 Mark IlI is ingyenes hat hónapos jótállási idő meghosszabbítással kapható – ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk: www.my.olympus.eu.

Kitek, árak és elérhetőségek:

  • Az OM-D E-M10 Mark III váz ára 219.990.- Ft-tól elérhető: 2017. szeptember közepétől
  • Az OM-D E-M10 Mark III M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 II R objektívvel 234.990.- Ft áron elérhető: 2017. szeptember közepétől
  • Az OM-D E-M10 Mark III M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ Pancake objektívvel 259.990.- Ft- ért elérhető: 2017. szeptember közepétől
Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...