Megérkezett a GoPro legújabb kalandkamerája, a Hero6

Tegnap késő este jelentette be legújabb kalandkameráját a GoPro, a Hero6-ot, ami immár képes 4K felbontásban 50/60 kép/mp-es frekvenciára. A Hero6 lelke a korábbiaknál egy sokkal izmosabb processzor, ami lehetővé teszi az új funkciókat, szolgáltatásokat. A 4K @ 50/60p mellett sokat javult a képminőség és a stabilizáció hatásfoka.

Az egyedileg tervezett GP1 képfeldolgozó processzornak hála 1920 x 1080 pixeles felbontásban akár 240 kép/mp-es képváltásra is képes a gép, amivel remek lassított videókat alkothatunk. Nőtt a dinamikatartomány is, így remélhetőleg kevesebb kiégett és bebukott képrészlettel találhatjuk majd szembe magunkat. A megnövelt dinamika mellett javult a jel/zaj viszony is, így kevésbé lesznek zajosak a felvételek.

A Hero5-höz hasonlóan a Hero6 is vízálló (tok nélkül 10 méteres mélységig merülhetünk le vele), és támogatja a GoPro QuikStories alkalmazása. A gyártó azt állítja, hogy a GP1 CPU fejlett „gépi látást” nyújt, és „tanulékony”, így jobb automatizált történetkezelést tesz lehetővé (az említett alkalmazással karöltve). A Hero6 beépített WiFi és Bluetooth modullal rendelkezik, az adatátvitel háromszor olyan gyors, mint korábban. Természetesen van GPS, giroszkóp, és a gyorsulásérzékelőről sem kell lemondani. A GoPro Hero6 már kapható is, ára 500 dollár.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...