Immár hivatalos: bemutatkozik a Canon G1 X Mark III

A pletykák igaznak bizonyultak, a Canon ma reggel be is jelentette legújabb csúcskategóriás kompakt fényképezőgépét, a PowerShot G1 X Mark III-at. A készülék egy APS-C méretű, 24 MP felbontású CMOS szenzor köré épül, amit a mérnökök a már jól ismert, villámgyors Dual Pixel AF technológiával vérteztek fel. A képérzékelőről érkező jelek feldolgozásáért a DiG!C 7 CPU felel; a szenzorra egy ekvivalens 24-72 mm-es, 2.8-5.6 kezdő F-értékű optika rajzol. A Canon G1 X Mark III csupán 399 grammot nyom, te terjedelme „rendes”, normálisan megfogható gép benyomását kelti: 115 x 78 x 51 mm.

További érdekessége a gépnek, hogy beépített szürkeszűrőt is tartalmaz, ami 3 FÉ-vel csökkenti a bejutó fény mértékét. A mechanikus képstabilizátor a mérnökök szerint 4 FÉ előnyt képes nyújtani. A masina legnagyobb sorozatfelvételi sebessége rögzített AF-szal és fényméréssel 9 kép/mp, illetve 7 kép/mp folyamatos élességállítással. A puffer mérete viszonylag kicsi lett: 19 RAW vagy 24 JPEG fájl után már megtelik, de az akkumulátor is lemerülhet 200 felvétel elkészítése után (CIPA mérés, a valóságban azért ettől sokkal jobb érték várható).

A magnéziumötvözetű Canon G1 X Mark III egyébként por és nedvesség ellen védve van, de ennek a védelemnek a mértéke azért nem veszi fel a versenyt a márka csúcskategóriás dSLR vázaival. A kor elvárásainak megfelelően van beépített WiFi, NFC és Bluetooth modul, de az 1300 dolláros fényképezőgép még mindig csak legfeljebb Full HD felbontásban rögzíti mozgóképeinket (igaz, ott legalább 50/60 kép/mp-es frissítésre képes).

További jellemzők: 3”-os, kihajtható és dönthető érintésérzékeny kijelző (1,04 millió képpontos felbontással), elektronikus kereső 2,36 millió képpontos felbontással, 1/2000-30 mp közti záridő választható, ISO 100-25 600 közti érzékenység, 49 AF mező (kontrasztérzékelés), beépített vaku 9-es kulcsszámmal, SD/SDHC/SDXC memóriakártya foglalat (UHS-I kompatibilis).

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...