Megjelent és kapható a Peak Design legújabb táskája, a The Everyday Sling 5L

Mától kapható a Peak Design legújabb ötletes táskája, a The Everyday Sling 5L, ami deréktáskaként és háttáskaként egyaránt viselhető. Mint a gyártó többi termékénél, úgy itt is a használhatóság és az ötletes részletek integrációja volt a cél, ami szerintem sikerült is. A The Everyday Sling 5L még bejelentése előtt járt nálam, így személyes tapasztalataimat is meg tudom osztani veletek.

A táska anyaga erős, vízlepergető nejlon, szóval nem kell pánikba esni, ha városi felfedező túránk során eleredne az eső (természetesen a két külső cipzár kialakítása is időjárásálló, a víznek esélye sincs befolyni a deréktáska belsejébe). A felhasznált anyagoknak köszönhetően a táska nagyon könnyű, ami akkor jelent különösen nagy előnyt, ha hosszabb kirándulásokra visszük magunkkal fotós felszerelésünket, drónunkat.

A fenti képen a táska eleje látható: az elülső zsebbe okostelefont, iratainkat, pénztárcánkat, és más olyan tárgyat helyezhetünk, amihez gyakran és/vagy gyorsan szeretnénk hozzáférni. A zseb mérete elegendő ahhoz, hogy egy nagyobb okostelefon is kényelmesen elférjen benne.

A táska hátoldala, ami testünkhöz illeszkedik viseléskor, keményebb, simább kialakítású, így a táskában elhelyezett tárgyak nem tudják nyomni, „bökni” oldalunkat. Ennek a kialakításnak azonban befelé is van jótékony hatása: ha táblagépet is viszünk magunkkal (lásd majd lentebb), akkor az védve van a gyűrődésekből eredő károk ellen.

A gyártó egy füllel is ellátta a deréktáskát, amit ennek köszönhetően kézbe véve is magunkkal vihetünk, gyorsan felmarkolhatunk:

A még kényelmesebb viselet érdekében a pántrendszer nem fixen van odavarrva a táska oldalához, hanem eloxált, strapabíró alumínium „csuklópontokkal” van rögzítve, melyek a táska testhez való idomulását teszik lehetővé.

A hámot egy erős biztosítószemmel ellátott csat fogja össze, de ennek használatára csak akkor van szükség, ha a táskát „övtáskaként” (deréktáskaként) akarjuk hordani. Ha viszont testtáskaként viseljük a The Everyday Sling 5L-t, akkor elég egyszer beállítani a szíj hosszát a könnyen és gyorsan működő pánttal.

A hám anyagának hála a táskát nagyon könnyen a kívánt pozícióba forgathatjuk, így például fényképezőgépünket pillanatok alatt elővehetjük, és nem maradunk le a témáról.

A Peak Design The Everyday Sling 5L táskája két „FlexFold” elválasztóval van felszerelve, melyek tetszőlegesen áthelyezhetőek a tépőzáras kialakításuk végett. Alaphelyzetben három fachot kínál a belső rész:

Két nagyobb m4/3 rendszerű zoomobjektív mellé még egy kisebb optikával felszerelt váz is kényelmesen elfér:

Ha viszont több, kisebb objektívet szeretnénk magunkkal vinni, akkor a fent említett elválasztok ezt minden probléma nélkül lehetővé teszik. Ha behelyeztük az egyik optikát, akkor hajtsuk rá a szeparátor egyik fülét, és máris tehetünk a tetejére egy másik lencserendszert is:

A belső tér két szélén két különálló, nyitott zsebet is találunk. Ezekbe akkumulátortöltőt, telefont, mobil merevlemezt, kulcscsomót, vagy más, hasonló méretű tárgyat tehetünk.

A korábban említett táblagép is velünk jöhet, mivel ennek egy mágnessel záródó, külön fiókot alakítottak ki a tervezőmérnökök. A belső tér testünk felé eső oldalában akár egy 9”-os tablet is kényelmesen elfér.

Persze, a táska lehajtható fedelében is van egy cipzárral elkülönített tároló rekesz, ahol akkumulátorok, memóriakártyák stb. utazhatnak.

Nekem nagyon tetszett a Peak Design kis derék- és/vagy testtáskája, mivel m4/3-os rendszerem leggyakrabban használt darabjai szépen elférnek benne, és a táblagépemet is magammal vihetem a városba. A táska viselése tényleg egy élmény (főleg lezseren hátunkra vetve), pillanatok alatt elővehető belőle a fotós cucc. Negatívumként csak azt tudom megemlíteni, hogy a fekete színű változat külseje könnyen koszolódik: a por, vagy kezünkről az elhalt hámréteg szemcséi azonnal meglátszanak rajta. A bruttó 36 900 forintos ára elsőre kissé magasnak tűnik, de ha meglátjuk a táska minőségét, és praktikumát, gyorsan belátjuk, hogy minden forintot megér! Merem ajánlani minden városi felfedezőnek!

Peak Design The Everyday Sling 5L

A Peak Design The Everyday Sling 5L megvásárolható a Fotoplus Kft. és a Tripont Foto Video Kft. webshopjában, szaküzleteiben.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...