Pletykacsokor a vacsorához

Találtam egy pár apróságot, ami felrázhatja a szunnyadó lelkeket: állítólag a FujiFilm január végén mutatja be az X-A5 névre keresztelt tükör nélküli rendszerkompaktját, amihez egy XC 15-45 mm F3.5-5.6 típusú palacsinta objektív is jár majd. A kis masina egy kereső nélküli, beépített Bluetooth modullal ellátott, a távmérősökére hajazó külsővel rendelkező készülék lesz. Az X-A sorozat (a forrás szerint legalábbis) nagyon sikeres az ázsiai országokban, így nem csoda, hogy a Fuji folytatni kívánja a trendet. Képek és specifikációk egyelőre nincsenek, de valószínűleg hamarosan úgyis szivárogtatni fog valaki..

Az Olympus OM-D gépcsalád zászlóshajója, az E-M1 Mark II meg állítólag olyan firmware frissítést fog kapni hamarosan, amiben a még be sem jelentett E-M5 Mark III egyes funkciói lesznek elérhetők! A forrás azt írja, hogy az új vezérlőszoftver tesztelése jelenleg is zajlik, és „az E-M5 Mark III funkciói/algoritmusai/kodekjei az E-M1 Mark II-ben is elérhetők lesznek”. Jujj.

A Sigma még a CP+ előtt fogja lerántani a leplet a már régóta várva várt 70-200 mm-es objektívjeiről. Igen, ráadásul nem egy, hanem kapásból kettő érkezhet! Az F2.8-as verzióval a gyártó az ART sorozatot, míg az F4-essel a CONTEMPORARY vonalat erősíti. Egyelőre Nikon F és Canon EF bajonettel végződő változatok lesznek megvásárolhatók. Árakról még nem esett szó.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...