Meghalt a Lexar. Éljen a Lexar!

Vagy mégsem? Anno a Micron döntése sokkolta a világot, hiszen egy tollvonással beszántották a Lexar márkát. Aztán újra fényt láthattunk az alagút végén, amikor a kínai Longsys felvásárolta a márkát, de azóta is csend és hullaszag uralkodik az egykoron neves gyártó fölött. Úgy tűnik, a Lexar egykori vezetői megelégelték a helyzetet, mert egy új vállalatot alapítottak, aminek a célja, hogy a lehető legjobb minőséget nyújtsák profi fotósoknak. A „ProGrade Digital” már nevében is utal erre, hiszen a „pro grade” professzionális szintet, osztályt jelent.

„Célunk, hogy mi legyünk a profik forrása, ha csúcsteljesítményű, professzionális szintű memóriakártyákat és munkafolyamatokra való megoldásokat keresnek” – mondta Wes Brewer, a vállalkozás vezetője. Továbbá kihangsúlyozta a legjobb minőségű szolgáltatás és minőségellenőrzés, valamint a termékek megbízhatóságának fontosságát. A ProGrade Digital CFast 2.0 (550 MB/mp – 128, 256 és 512 GB kapacitással), valamint SDXC UHS-II (200 MB/mp – 64, 128, 256 GB kapacitással) kártyákkal indít, melyekre a gyártó 3 éves garanciát vállal.

Természetesen lesz megfelelő adatátviteli sebességet garantáló kártyaolvasó is a memóriakártyákhoz: a CFast és SD egységeket író/olvasó termék második generációs USB 3.0 csatolófelületet kap, aminek 10 Gb/mp az adatátviteli maximuma. Érdekes, hogy a ProGrade Digital az olvasóra csak 2 éve garanciát vállal. Aki kedvet kapott az „új” gyártó termékeire, az már dörzsölheti is a tenyerét, mert Amerikában a B&H már e hónapban elkezdi a márka forgalmazását. Itt található a gyártó weboldala. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...