Itt a Nikon Astro D850!

Csillagfotózol? Túl drágának találod a dedikált asztrofotós kamerákat? Akkor ne keress tovább, mert a Nikon Astro D850 neked szól! Egy kis cég a Nikon D850 tükörreflexes fényképezőgépét alakítja át olyan fotómasinává, ami kifejezetten csillagfotózásra van optimalizálva. Az Astro D850 igen komoly műszaki beavatkozás során válik „csillagképes” kamerává, ugyanis a technikusok már az első lépésben kiszerelik belőle a képérzékelőt. A szenzoregység hűtéséről egy Peltier aktív hűtőmodul (TEC) gondoskodik, ezért a teljes rendszert (a CMOS-t és a hűtést) egy külső tubusba kell átszerelni, amit aztán a D850 váz bajonettjébe csavarnak.

A mechanikus zár és az optikai kereső többé nem használható, cserébe a szenzor és a hűtés egységét tartalmazó tubus több olyan menettel is el van látva, amivel a távcsövekre közvetlenül felcsavarhatjuk a fényképezőgépet. Az opcionális közgyűrűn olyan rekesz is található, amibe különféle 2”-os átmérőjű optikai szűrőt illeszthetünk (pl. többféle spektrumszűrőt, amelyek akár a fényszennyeződés hatásait is csillapítják). A drop-in szűrőket fogadó közgyűrűvel a bázistávolság megegyezik az eredeti Nikon F-bajonett szabványéval, így igény esetén a Nikon objektíveket is használhatjuk az átalakított gépen.

A Nikon Astro D850 1650 dollárral drágább a hagyományos D850-nél, azaz jelenleg 4950 amerikai dollárt kell érte fizetni. További képek és információk az átalakítást végző manufaktúra honlapján találhatók. (Forrás: nikonrumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...