HDR videót készítő, összecsukható drónnal jelentkezett a Parrot

A Parrot új, „Anafi” névre hallgató drónja összecsukható és HDR videókat is készít. A francia gyártó, akit esetleg a „Bebop” drónjairól ismerhettek, bemutatta legújabb kreációját, az Anafit, ami – nem hivatalosan – a DJI Mavic Airrel száll harcba. A csupán 320 grammos repülő kamera csuklómechanizmusa nagyon hasonló a DJI Mavic Airéhez, így kisebb táskákban is nagyszerűen elfér. A 21 MP felbontású kameramodult egy 180 fokban dönthető gimbalra szerelték; a rendszerrel Full HD HDR @ 60 fps, illetve 4K HDR @ 30 fps mozgóképeket is készíthetünk. A megfelelő képstabilizációról egy kéttengelyes optikai egység gondoskodik (a harmadik tengely kompenzálását szoftver végzi).

A gyártó 25 percnyi repülési időt ad meg akkutöltetenként, ami átlagosnak számít ebben a kategóriában. Természetesen extra akkukat is vásárolhatunk a drónhoz: a 99 dolláros áramforrásokat USB-C aljzaton keresztül lehet tölteni. Az Anafi 4 km-es hatósugarú, és legfeljebb kb. 50 km/ó repülési sebességre képes. A drónhoz távvezérlő is jár csakúgy, mint egy okoseszközökre telepíthető alkalmazás (FreeFlight 6), amivel a különféle funkciókat vezérelhetjük. A repülő kamera tudástárában MI alapú követés, szelfizés, lassított felvétel, hyperlapse videó, illetve automatizáld videó is található. Egy hátránya van a rendszernek: repüléshez az okostelefont USB kábellel össze kell kötni a távvezérlővel (erre részben a Full HD minőségű élőkép közvetítése miatt is szükség van).

Az Anafiért 700 dollárt kell majd fizetni, ha majd július elsején a boltokba kerül. Mivel a DJI Mavic Air egy százassal drágább, ezért érdemes fontolóra venni ezt a francia riválist. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...