Három új BeFree modellel bővíti utazóállványainak sorát a Manfrotto

Korábban már volt szerencsém a Manfrotto BeFree utazóállványaihoz, így már régi ismerősként tekintek ezekre a kisméretű, de roppant stabil háromlábakra, ám az olasz gyártó most további három taggal bővítette a családot: megjelent a BeFree Advanced Carbon Fiber, a BeFree GT és a BeFree Live Carbon Fiber. Az első két modellnél a lábszárakat a Manfrotto M-Lock gyorsreteszeivel lehet rögzíteni – ezeknek a forgó-záraknak előnye, hogy egyrészt csökkentik az állvány méretét és másrészt gyorsabb magasságállítást tesznek lehetővé.

A Manfrotto BeFree Advanced Carbon Fiber – amint azt neve is sugallja – szénszálas anyagból készült lábakon áll. A tripodhoz a 494 Center Ball Head gömbfej jár – a kit össztömege így 1,2 kg. A BeFree GT az Advanced Carbon Fiber ergonómiáját párosítja a kis mérettel: a háromlábat 43 cm-re lehet összecsukni. A GT amúgy majdnem tíz kilogrammot is elbír, tehát igen komoly kis szerkezet. Ezt a verziót egyébként szénszálas és alumínium kivitelben egyaránt meg lehet vásárolni. Mindkét változathoz a 496 Center Ball Head gömbfej jár.

A Manfrotto BeFree Live Carbon Fiber elsősorban a filmkészítőket szólítja meg. Jellemzői közt említendő a kis méret és a kis önsúly (ugyanazok a szénszálas lábszárak találhatók meg itt is, mint az Advanced Carbonnál), de mivel kapott egy szintezőt is, így 100 grammal nehezebb a GT-nél, tehát 1,3 kg-ot nyom. Ez a tripod a Live Fluid Head fejet kapta, amin egymástól függetlenül rögzíthető a billentés és a forgatás (svenkelés). A Manfrotto BeFree Advanced Carbon Fiber 320, a BeFree GT 240, míg a BeFree Live Carbon Fiber 350 dollárba kerül. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...