Nincs többé vörös pötty – a Leica M10-P a lopakodásról szól

A Leica immár hivatalosan is bemutatta legújabb távmérős fényképezőgépét, az M10-P-t, amelyről hiányzik a márkára eddig annyira jellemző vörös Leica pötty. A Leica M10-P ráadásul halkabb zármechanizmust is kapott, ezért fényképezéskor kevésbé zavaró a kioldás hangja. Az M10-nél drágább verzió érintőképernyővel is fel lett szerelve, ami aktív szerepet játszik a masina kezelésében. További újdonság a digitális szintező, amivel tökéletesen vízszintbe állíthatjuk a gépet képeink komponálásakor.

A Leica M10-P egy 24 MP-es full frame képérzékelő köré épült; érzékenységi tartománya ISO 100-50 000 közé esik. Érdekes, hogy az M10-P-n sincsenek csatlakozók, így USB aljzatot sem találni rajta. A feketében, vagy ezüstben kapható készüléknek van viszont beépített WiFi modulja. Ha kedvet kaptál erre a gépre, már csak a kellő mennyiségű aprót kell rá előteremteni: a gyártó öt híján 8000 dollárt kér érte. Pár további műszaki paraméter a kép alatt:

Magnéziumötvözetből kialakított váz, 3:2 képarány, JPEG és/vagy DNG formátum, 3”-os érintésérzékeny kijelző 1,036 millió képpontos felbontással, záridő tartomány 1/4000-8 mp közt, SD/SDHC/SDXC memóriakártyákkal bővíthető, 660 grammos tömeg, 139 x 39 x 80 mm-es terjedelem.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...