Megjelent a 150 MP-es Phase One

A korábbi pletykák és a kiszivárgott termékfotó valósággá vált: a Phase One bemutatta a 150 MP-es XF IQ4 digitális hátfalat, amiben egy hátulról megvilágított, pontosan 151 MP-es CMOS lapka játssza a főszerepet. A készülék alap érzékenységi tartománya ISO 50-25 600 közt van, a leghosszabb készíthető expozíció kereken egy órás lehet. A 14 204 x 10 652 pixeles fényképek XQD, vagy SD memóriakártyákra kerülnek, de Ethernet aljzaton (vagy az USB-C kapcsolaton, illetve a vezeték nélküli WiFi-n) keresztül akár távvezérelve is használható a középformátumú fényképezőgép.

A hátoldalon egy 3,2”-os, érintésérzékeny kijelző fogadja parancsainkat. Az igazi újdonság azonban a gyártó által bejelentett „Infinity Platform” jelenti, ami azt jelenti, hogy a Phase One Capture One szoftver magját is beépítették a gépbe (!). Ennek köszönhetően szinte korlátlan ráhatása lehet a fotósnak a JPEG állományok kialakítására; a képalkotó motor által létrehozott JPEG fájlok már eleve olyanok lehetnek, mintha azokat különálló képszerkesztő szoftverrel hívtuk volna elő.

Az Infinity Platform alá három új, középformátumú hátfal tartozik: egy 151 MP-es BSI-CMOS-os egység, egy 151 MP-es akromatikus hátfal, valamint egy 101 MP-es trikromatikus modell. A három hátfal októbertől lesz kapható, a szett részeként kapunk majd hozzájuk egy vázat, egy prizmát, valamint egy szabadon választható, „kékgyűrűs” (Blue Ring) fix gyújtótávolságú objektív. A legolcsóbb változat 47 990, a legdrágább 54 990 dollár lesz.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...