A Canon bemutatta új, professzionális videokameráját, az XF 705-öt

A japán gyártó egy új, csúcskategóriás profi videokamerát leplezett le: az XF 705-tel legfeljebb 4K felbontású, 50/60 kép/mp frissítési frekvenciájú mozgóképeket vehetünk fel 10-bites színmélységben, 4:2:2 színkódolással. A videokamera lelke egy 1”-os képérzékelő, aminek jeleit a Dual DiG!C DV 6 processzor dolgozza fel. Az optika szerepét egy L-sorozatú, 15-szörös átfogású, ekvivalens 25,5-382,5 mm-es zoomobjektív tölti be. Az adatfolyamot a kamera két SD formátumú memóriakártyára rögzíti. Természetesen nem maradtak ki a HDR formátumok sem, így az XF 705 esetében a Hybrid Log-Gamma (HLG), vagy a Perceptual Quantization (PQ) közül választhatunk. Az XF-HEVC formátumnak köszönhetően a HDR videók rögzítése sem okoz gondot a memóriakártyáknak. A hatékony élességállításról a Dual Pixel CMOS AF rendszer gondoskodik, ami már több Canon dSLR fényképezőgépben, valamint az új EOS R MILC-ben is bizonyított.

A Canon XF 705 további szolgáltatásai, funkciói címszavakban: érintőkijelző, Canon Log 3, 12G SDI, WiFi modul, 4-csatornás hang, ND szűrő, 5-tengelyes stabilizátor. A Canon XF 705 decemberben kerül a boltokba, ára 7000 dollár lesz.

Sajtóközlemény

Új, XF-HEVC-képes Canon XF705 videokamera forradalmasítja a műsorkészítési munkafolyamatokat

A Canon Europe ma mutatta be az XF sorozat legújabb videokameráját – az XF705-öt. Az új generációs XF-HEVC formátumot alkalmazó videokamerával SD-kártyára rögzíthetők a 4K UHD 50P formátumú, 4:2:2 arányú, 10 bites, lenyűgöző képminőséget és részletgazdagságot nyújtó felvételek. Az 1.0 típusú CMOS-érzékelő és a DIGIC DV6 képfeldolgozó kombinációjának köszönhetően az XF705 videokameránál nagymértékben javult a hangteljesítmény és az érzékenység, valamint sokkal mozifilmszerűbbé váltak a felvételek. A korszerű 12G-SDI interfészt és az IP-streaminget is magában foglaló, továbbfejlesztett HDR-teljesítményével az XF705 forradalmasítja az UHD HDR gyártási munkafolyamatokat.

Különféle fájlformátumok: produktívabb munkafolyamatok
A Canon a rendkívül hatékony HEVC videótömörítési szabványra támaszkodva és az iparági MXF formátum felhasználásával fejlesztette ki az XF-HEVC fájlformátumot. A HEVC a leggyakrabban használt H.264/AVC formátumnál kétszer hatékonyabb, új kódolási technológiát kínál. Az XF-HEVC használatával egyszerűvé válik a 4K UHD adatok kezelése, így a kiváló minőségű, 4K UHD 50P formátumú, 4:2:2 arányú, 10 bites fájlokat közvetlenül rögzíteni lehet a széles körben elterjedt SD kártyára.

Kattints!

Az XF705 videokamera a HLG (Hybrid Log Gamma) és a PQ (Perceptual Quantisation) HDR formátumok használatával is képes a HDR fájlok belső tárolására. A kamera kiterjedt HDR segédfunkciókkal is rendelkezik, amelyek támogatják a felhasználót az expozíció szabályozásában. Az XF705 képes egyszerre SDR jelet kibocsátani és HDR-fájlt az SD kártyára rögzíteni, ezzel lehetővé téve az egyidejű HDR/SDR műsorkészítést. A kiváló minőségű, tömörítetlen UHD 50P jelet szimpla SDI kábelen keresztül továbbító, fejlett 12G-SDI interfésszel és a HEVC-formátum alkalmazásával az XF705 hálózaton keresztül képes 4K UHD HDR streamelésére. A műsorok közvetítéséhez és videókészítéshez ideális XF705 minden olyan felhasználó igényeit kielégíti, akik 4K UHD HDR videókat szeretnének egyszerű munkafolyamatok útján rögzíteni.

Magabiztos videókészítés
A nagyobb, 1.0 típusú CMOS-érzékelővel könnyebb beállítani a fókuszt, hiszen a Canon XF705 egyedülálló Dual Pixel CMOS AF fókuszvezérléssel is rendelkezik, ami pontos és gyors autofókuszálást biztosít az érintéses fókuszállítás, az arcfelismerő autofókusz és a tárgykövetés funkciókkal. A Dual Pixel fókuszvezérlés a pontos manuális fókuszállításhoz grafikus segítséget biztosít.

Az első osztályú optikai rendszerekkel rendelkező XF705 hihetetlen sokoldalúságot és rendkívül egyszerű használatot tesz lehetővé. A 4K L-sorozatú, 25,5 mm látószögű minőségi objektív 15-szörös optikai zoommal rendelkezik és maximális rekesztartománya f/2,8. A hatékony képstabilizálónak köszönhetően minden helyzetben stabil 4K UHD képek készíthetők. Ezt egészíti ki az ütközőkkel felszerelt három független szabályozógyűrű, amelyek biztosítják a videokamera professzionális szintű kézi szabályozását.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...