Ez a drón rekordgyanús!

Az Impossible Aerospace US-1 nevű drónja már rekordgyanús: egy akkutöltéssel ugyanis nem kevesebb, mint két órát képes repülni! Összehasonlításképp: egy középkategóriás, azaz kb. 150-200 000 forintos drónnal körülbelül 20-30 percet lehet a levegőben maradni, szóval komoly eredményt értek el a fejlesztők. Sőt, ha lemerül a repülő kamera áramforrása, akkor sem kell sokat várnunk, hogy újra felszállhassunk: a teljes töltöttség 75%-át már 45 perc töltés után eléri a rendszer.

Mi a titka az US-1-nek? Nos, míg más drónoknál az akkumulátor csak egy elenyésző alkatrésze a rendszernek, az US-1 esetében a gépet gyakorlatilag az akku(k) köré tervezték. A váztest belseje javarészt ugyanis akkucellákból áll. Továbbá az is sokat lendített a fejlesztéseken, hogy a kaliforniai céget nem más alapította, mint a Tesla korábbi akkutervező mérnöke, Spencer Gore. Az Impossible Aerospace immár 11 millió dollárt gyűjtött össze ahhoz, hogy beindítsák ennek a drónnak a tömeggyártását.

Az Impossible Aerospace US-1 66 x 66 centiméteres fesztávval rendelkezik, tömege 7,1 kg, 1,3 kg-os terhet képes tartósan hordozni. A 75 km-es hatósugarú készülék legfeljebb 67 km/ó sebességgel képes repülni; a beépített GPS modul mellett optikai és hőérzékelő szenzorokkal is fel van szerelve. A gyártó még idén el szeretné kezdeni a 7000 dolláros US-1 szállítását – a célközönséget elsősorban az állami és ipari szektorok adják.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...