Praktikus, rendkívül kedvező árú fotós táskák a Vanguardtól

A Vanguard hazai disztribútorának, a Tripont Foto Video Kft.-nek köszönhetően eljutott hozzám egy maréknyi olyan fotós táska, ami nem csak a kisebb tükörreflexes fényképezőgép szetteknek, hanem a tükörnélküli rendszerkompaktoknak is ideális „cipelő alkalmatosság” lehet. A Vanguard Vesta Start és a Vanguard Vesta Strive termékvonalak két-két képviselőjét szeretném bemutatni nektek. Az első és talán a legkisebb a sorban a Vesta Start 21, ami egy rendkívül kompakt méretű, vállon hordható táska.

A Vanguard Vesta Start 21 csupán 314 grammot nyom vállpántjával és esőkabátjával együtt, így hát nem nevezhető egy „nehéz személyiségnek”. A feketében kapható kis válltáskában elegendő helyet találunk egy kisebb objektívvel szerelt MILC váznak (pl. egy Olympus OM-D E-M1 Mark II méretű fényképezőgépnek, amin egy 75 mm F1.8 objektív van), valamint két további lencserendszernek, vagy egy közepes méretű optikának és egy rendszervakunak.

A beltér a két mellékelt tépőzáras térelválasztóval alakítható igényeink és felszerelésünk szerint. A fenti képen egy Olympus PEN E-P5 váz, egy 45 mm F1.8 objektív, valamint két másik, a m4/3 rendszerben közepes méretűnek számító lencserendszer látható a Vanguard Vesta Start 21 belsejében.

Természetesen ez a kis válltáska is több olyan külső tárolóval van felszerelve, ahová iratainkat, külső merevlemezt, tartalék akkumulátort, memóriakártyát, okostelefont és más, hasonló méretű kiegészítőt, eszközt rejthetünk el. A táska elején található cipzáras fachba például olyan tárgyakat érdemes helyezni, amelyek laposak és ha kell, viszonylag gyorsan hozzá tudjunk férni (személyi okmányok, buszbérlet stb.).

A táska két oldalán is vannak még tárolóterek, így az egyik oldalon egy „gumiszájú” hálós zsebet találunk, ahol legfeljebb egy 0,33 literes üdítő, vagy egy csomag papírzsebkendő fér el. A másik oldalra egy ötletes felfogató rendszer került, ami vagy tollak, vagy kis asztali háromláb hordozására alkalmas:

A Vanguard Vesta Start 21 hátoldalán csupán az esőköpeny tépőzáras zsebe látható; itt alulról férhetünk hozzá a védőköpenyhez, ami egy szíjjal van hozzáerősítve a táskához.

A táskához a gyártó egy egyszerű, de kényelmes vállpántot mellékel, amivel akár egésznap is viselhetjük a fotós felszerelésünket.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...