Reggeli kisszínes

Kodak

Most már szinte biztos, hogy (ismét) eladóvá vált a Kodak – legalábbis ami a film és a fotópapír előállításáért felelős részlegét illeti. Akár már jövő hónapban, azaz márciusban új tulajdonosa lehet a Kodak Alaris „analóg fotós” részlegének, amiért a forrás szerint 34 millió dollárt kaphat az eladó. Ez nem egy jó üzlet, hiszen a jelenlegi tulajdonos 2013-ban még 325 milliót fizetett a márkanévért (szintén dollárban értve, persze). Puff neki.

Leica

A Leica feladja orosz képviseletét. Úgy tűnik, hogy a németeknek elege lett az orosz télből: a Leica Camera AG feladja Oroszországi képviseleteit, így február 4-én bezár a moszkvai Leninsky Prospekt úton található szaküzlet, majd április 22-én és június 30-án újabb boltok húzzák le (örökre?) a rolót. A Leica Camera AG hamarosan közli további terveit. (Forrás: leicarumors.com)

Nikon

A madarak azt csiripelik, hogy a következő bemutatásra kerülő Nikkor Z objektív a 24-70 mm F2.8 S lesz. A forrás szerint az új lencserendszert még a február 28-án kezdődő CP+ előtt fogják hivatalosan bejelenteni. Az új üveg 17 lencsetagot tartalmaz 15 csoportba rendezve (2 db ED és 4 db aszférikus taggal), a legkisebb tárgytáv 38 cm, a tömege 800 gramm, a szűrőmenetének átmérője pedig 82 mm. Várjuk szeretettel!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...