Kora reggeli pletykák

Összeszedtem pár pletykát a kora reggeli kávé mellé. Szó lesz a FujiFilmről, a Nikonról és a Sigmáról is. Kezdjük ábécé sorrendben:

FujiFilm

A FujiFilm terveiről már pár hete pletykálgatnak a különféle fotós oldalak, s mivel szeptember 12-re be van tervezve egy újabb „X-Summit” online videokonferencia, sejthető, hogy termékbejelentés is lesz. Szinte 100%, hogy jön a GFX100 II középformátumú váz, egy tilt-shift objektív, illetve a Fujinon GF 55 mm F1.7. Várható még, hogy a gyártó bemutatja legfrissebb objektíves útitervét.

Nikon

A Nikon állítólag szeptember 20-án fogja leleplezni klasszikus külsejű MILC vázát, a Zf-t. A forrás már az árát is tudni véli a fotógépnek: úgy vélik, 2500 euró lehet majd az árcédulán. A bejelentés után azonban még várnunk kell a masinára, csupán év vége körül kerülhet a boltok polcaira.

Sigma

Kicsit később, október 6-án tartja majd online élő közvetítését a Sigma, amiben nagy valószínűséggel a már sokak által várt új 70-200 mm F2.8 játszhatja a főszerepet. A riporterzoom Leica L- és Sony E-bajonettel lesz majd elérhető.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...